Fysiotherapie

Onze fysiotherapeuten onderzoeken, behandelen, begeleiden en adviseren zodat u uw zelfstandigheid kunt behouden, bevorderen of optimaliseren. Ook bij vragen over vallen en valpreventie kunt bij hen terecht. De fysiotherapeuten werken in of vanuit Woonzorgcentrum Berchhiem, Prins Bernhardstraat 74 in Burgum.

Voor wie is fysiotherapie?

Senioren die problemen hebben met lopen en bewegen, en hierdoor in het dagelijks leven beperkingen ervaren, kunnen een beroep doen op de fysiotherapeuten. Het team van De Friese Wouden is gespecialiseerd in complexe problemen. Bijvoorbeeld als er sprake is van een orthopedische aandoening, zoals bij een nieuwe heup of fracturen. Ook bij neurologische aandoeningen, bijvoorbeeld een CVA, de ziekte van Parkinson, MS, ALS, evenwichtsstoornissen en dementie, zijn onze fysiotherapeuten zeer deskundig.

Wat doet de fysiotherapeut?

Onze fysiotherapeuten richten zich op de beperkingen in uw dagelijks leven. Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten besproken en voert de fysiotherapeut een lichamelijk onderzoek uit. Daarna wordt samen een behandelplan opgesteld. Aan de hand van dit plan wordt gewerkt naar het einddoel. De fysiotherapeut kan ook bij u thuis, eventueel in aanwezigheid van uw partner en familieleden, advies geven met betrekking tot uw beperkingen.

Kwaliteit

De fysiotherapeuten van De Friese Wouden zijn BIG geregistreerd en opgenomen in het landelijk kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands genootschap van Fysiotherapeuten (KNGF). Ons team is gespecialiseerd in CVA, MS, de ziekte van Parkinson, ALS, valpreventie en geriatrie. De fysiotherapeuten zijn ook aangesloten bij verschillende kwaliteitsnetwerken.

Vergoeding

De vergoeding van fysiotherapie hangt af van uw zorgverzekering en uw ziektebeeld. In de polisvoorwaarden vindt u meer informatie over de vergoeding van fysiotherapie.

Aanvragen

De aanvraag voor fysiotherapie kan door middel van een verwijzing van uw huisarts of specialist. Daarnaast kunt u zelf ook fysiotherapie aanvragen. Dit kan per telefoon of via het aanmeldformulier. Na aanmelding nemen we binnen drie werkdagen contact met u op om een afspraak te maken. Na een intake beginnen we zo snel mogelijk met de behandeling.