Symbolische overhandiging donatie Verkeers- en beweegtuin

Geplaatst op: 24 maart 2014

Op vrijdag 21 maart is een bedrag van € 21.358,00 symbolisch overhandigd door de Stichting Vriendenkring Berchhiem aan bewoner Sieger van der Veen. De overhandiging vond plaats bij de geldmeter in de hal van Woonzorgcentrum Berchhiem en ging vooraf aan een gezellig koffiemoment met alle aanwezigen: het voltallige bestuur van de Stichting Vriendenkring Berchhiem, de manager van het Specialistisch Centrum Jan van der Veen, Projectleider Verkeers- en beweegtuin Hélène Scheltes en een aantal bewoners en medewerkers van Berchhiem. Het bedrag komt geheel ten goede aan de aanschaf van beweegtoestellen van Yalp in de tuin. Hélène Scheltes: “We zijn ontzettend blij met de donatie van de Stichting Vriendenkring Berchhiem. Ik ben ervan overtuigd dat we het eindbedrag van € 123.000,00 gaan halen en dit is een hele mooie stap in die richting.”

Verkeers- en beweegtuin
De verkeers- en beweegtuin biedt ruimte voor jong en oud. Naast een verkeerspad voor kinderen is er ook ruimte om op vier plaatsen te oefenen met beweegtoestellen voor 65+ ouderen. Natuurlijk kunnen deze toestellen ook gebruikt worden door kinderen. Op het verkeerspad kunnen jong en oud in een verkeersveilige omgeving vertrouwd raken met hun vervoers- of loophulpmiddel. Er zijn bankjes in de tuin om even uit te rusten en toe te kijken hoe anderen actief bezig zijn op bijvoorbeeld de beweegtoestellen of op de minigolfbaan.

Om de Verkeers- en beweegtuin in 2015 werkelijkheid te laten worden is een bedrag van € 123.000,00 nodig. Om dit bedrag bij elkaar te krijgen worden er diverse acties georganiseerd en fondsen aangeschreven.

|