Team Heerenveen levert ruim 40 dozen in voor schoenendoosproject

Geplaatst op: 6 december 2013

De medewerkers van De Friese Wouden Thuiszorg in Heerenveen hebben vrijwillig meegedaan aan het schoenendoosproject Actie4kids. De schoenendozen gaan dit jaar naar Armenië, Costa Rica, India, Sierra Leone en Togo.

Minke van der Veen is wijkverpleegkundige in de gemeente Heerenveen, zij vertelt: ‘Eén van onze cliënten is vrijwilliger bij de Samaritaan. Hij vroeg ons om mee te doen aan het schoenendoosproject. Wij waren direct enthousiast. Iets voor een ander kunnen doen, dat vinden wij belangrijk. We hebben al 40 dozen gevuld, de hele hal staat vol!’

Actie4kids
Actie4kids verzorgt ieder jaar het transport van meer dan 50.000 schoenendozen, die in Nederland en België zijn gevuld en versierd. Het is een unieke gelegenheid om iets te kunnen betekenen voor kinderen die zo arm zijn dat ze waarschijnlijk voor het eerst in hun leven een cadeau krijgen.

De Samaritaan
Actie4kids is een project van de stichting de Samaritaan, een interkerkelijke organisatie die evangelisten en kerken in ontwikkelingslanden helpt met diverse vormen van hulpverlening. Voor meer informatie zie www.desamaritaan.org.

|