Wijkteam Appelscha fietst mee in de Fiets4Daagse

Elke dag fietsen er een aantal medewerkers uit het wijkteam mee. Het doel van deelname is om thuiszorg te promoten in Ooststellingwerf en over (thuis)zorg in gesprek te raken met de deelnemers aan de Fiets4Daagse.

Verslag dag 1

De eerste fietsdag was regenachtig maar wel heel gezellig. Het team bezocht het melkveebedrijf van de familie Jansma in Makkinga. De koeien worden daar gemolken met melkrobots, wat erg interessant was om te zien. Twee collega’s hebben hun best gedaan om nog een (kunst)koe te melken, waar ze  natuurlijk liters melk uit hebben gemolken. Ook waren er een aantal gezellige marktkraampjes.

Verslag dag 2

Omdat het de eerste dag veel regende, begon wijkteam Appelscha de tweede dag met het schoonmaken van de fietsen. Vervolgens werd het team door een 104 jarige cliënt uitgezwaaid (zie foto). Op dag twee fietsten de medewerkers een prachtige route door de bossen en langs vennetjes naar Smilde en via Oude Willem terug naar Appelscha. Onderweg heeft het team advies aan een meneer gegeven die een schaafwond aan zijn hoofd had door een val. Zijn vrouw legde dit gelijk met haar fotocamera vast. Ook heeft team Appelscha veel pennen en snoepjes kunnen uitdelen, praatjes gemaakt met de deelnemers en vrijwilligers en nog een dansje gemaakt bij een stempelpost. Het was super weer om te fietsen en het team kreeg alleen maar positieve reacties van deelnemers en vrijwilligers!

Verslag dag 3

Op dag drie zat het team na 2 kilometer fietsen al aan de koffie. Ze kwamen langs zorgboerderij de Fochtel, waar één van de cliënten van het team een aantal dagdelen per week vertoeft. Dat de medewerkers langskwamen was een aangename verrassing voor hem. Trots liet hij de konijnen zien. Het team kreeg spontaan koffie aangeboden en dat konden ze natuurlijk niet afslaan! Na een prachtige tocht over het Fochtelooërveen kwam het team aan in het gevangenisdorp Veenhuizen, waar ze bij het gevangenismuseum moesten afstempelen. Daarna bezochten de medewerkers 'de Theetuin', een winkeltje was met allemaal zelfgemaakte spulletjes. Daar kregen ze heerlijke koffie met zelfgebakken cake. Gratis en voor niets, omdat ze voor het goede doel fietsen en zulk goed werk verrichten. De terugreis ging via het Fochtelooërveen en de bossen van Ravenswoud. En met het zweet op de rug kwam het team uiteindelijk weer in Appelscha aan, waar ze onder het genot van een welverdiend glaasje fris nog even uitpuften van deze tropische, maar geweldige fietsdag!

Verslag dag 4

Tijdens de laatste dag van de Fiets4Daagse fietste het team via de Roggeberg en Oude Willem naar Zorgvliet. De terugweg ging via het mooie Aekingerzand. Bij de stempelpost was er muziek aanwezig. Een jongetje kreeg een opgeblazen ballon van het team en moest heel hard huilen toen deze knapte. Dat was natuurlijk ook schrikken en erg sneu voor hem. Hij kreeg een nieuwe ballon en mocht het team helpen met het uitdelen van ballonnen, pennen en snoepjes. Het mannetje straalde van trots! Bij terugkomst kletste iedereen nog gezellig na en ging het team op de foto met iemand van de organisatie van de Fiets4Daagse. Vervolgens hebben de collega's hun medailles opgehaald. Eigenlijk had maar één collega hier echt recht op, aangezien zij alle vier de dagen mee heeft gefietst. Het waren weer vier geslaagde fietsdagen, het begon erg nat en regenachtig en eindigde met zon! Er zijn gesprekken geweest met mensen die zich zorgen maken over de ontwikkelingen in de zorg, maar die wel veel respect en waardering hebben voor werknemers in de zorg. Hopelijk heeft team Appelscha De Friese Wouden op een vrolijke en sportieve manier kunnen promoten. Aan de positieve reacties te horen is dat wel gelukt! En aan de geluiden van de organisatie/vrijwilligers en deelnemers van de Fiets4Daagse te horen, worden we volgend jaar weer verwacht. En daar geven we graag gehoor aan! Voor de vele vrijwilligers; bedankt voor het slagen van de Fiets4daagse in Appelscha.

Momenteel zijn er geen agenda items om weer te geven

Contactgegevens

Wijkteam Appelscha
Vaart zuidzijde 60
8426 EH Appelscha

0516 82 09 94 / 0516 82 09 95  (ma-vr 12.00-1500)
vv-appelscha@friesewouden.nl

 

24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op no: 088-512 58 05