Wijkteam de Bouwen 1, Drachten

Soms kunnen mensen thuis wel wat extra hulp gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer iemand een dagje ouder wordt of thuis revalideert. Bent u ook op zoek naar thuiszorg en woont u in De Bouwen in Drachten in het gebied van de noordelijke helft van De Bouwen, van de zuiderdwarsvaart tot de Groene Zoom en van de zuidzijde vd Kade tot en met de Berglaan ? Dan is ons wijkteam van 11 zorgmedewerkers er voor u.

Verzorging en verpleging

Als thuiszorgteam van verzorgers, ziekenverzorgers en verpleegkundigen zijn wij gespecialiseerd in ouderenzorg, maar in feite zijn we er voor iedereen. Ook als u bijvoorbeeld thuis herstelt na een orthopedische operatie. Mensen wonen over het algemeen het liefst zo lang mogelijk in hun eigen, vertrouwde omgeving en wij helpen hen hier graag bij. Alles gaat in goed overleg; waar mogelijk betrekken we ook mantelzorgers en familieleden bij de zorg.

Wij kunnen hulp en ondersteuning bieden bij uw persoonlijke verzorging, verpleging en bemiddelen bij de aanvraag van hulpmiddelen. Maar we zijn er ook in de laatste fase van het leven, met onze palliatieve zorg aan huis. Voelt u zich niet meer zo zeker wanneer u alleen thuis bent? Met onze personenalarmering in uw woning kunt u op elk moment gewenst moment iemand van ons, een familielid of mantelzorger bereiken. Wat we ook voor u kunnen doen; alles gaat in overleg. U houdt de regie.

Met wijkverpleegkundige Doetie Boelens als centraal aanspreekpunt van ons wijkteam, werken wij samen met verschillende externe zorginstellingen. Hieronder vallen de huisartsenpraktijken Postma en Eikesingel, de verschillende apotheken in Drachten, diverse organisaties die huishoudelijke hulp leveren en bijvoorbeeld TinZ, maaltijdvoorziening Van Smaak en ZorgBuurtSuper Oost. Samen weten we meer en kunnen we u nog beter helpen en eventueel doorverwijzen.

Bijdrage aan de leefbaarheid

Met 11 zorgmedewerkers in de leeftijden van 24 tot 62 jaar vormen we een hechte club collega's. We waarderen elkaars kwaliteiten en zetten deze goed in. We gaan respectvol en open met elkaar om. Ons werkgebied betreft de noordelijke helft van De Bouwen, van de zuiderdwarsvaart tot de Groene Zoom en van de Zuidzijde vd Kade tot en met de Berglaan. Voor de zuidelijke helft - onder de Berglaan - Zijn wijkteams De Bouwen 2 en 3 verantwoordelijk.

Omdat wij dagelijks in de wijk te vinden zijn, kennen we veel mensen, verenigingen en organisaties in deze omgeving. Door deze mensen met elkaar in contact te brengen, leveren we een actieve bijdrage aan de leefbaarheid in De Bouwen. Samen staan we sterk.

Thuiszorg aanvragen

Wilt u meer weten over ons wijkteam of thuiszorg van ons ontvangen? Onze wijkverpleegkundige Doetie Boelens komt graag even bij u langs om de mogelijkheden te overleggen.

Momenteel zijn er geen agenda items om weer te geven

Contactgegevens

Wijkteam de Bouwen 1
Burgemeester Wuiteweg 31
9203 KA Drachten

088 512 50 41
vv.debouwen@friesewouden.nl