Thuiszorg in De Trisken, Het Himsterhout, De Wilgen en Boornbergum

Woont u in De Trisken of Het Himsterhout of in het buitengebied ten westen van Drachten zoals De Wilgen en Boornbergum? Dan staat ons wijkteam Buitengebied West voor u klaar wanneer u professionele thuiszorg nodig heeft. Bijvoorbeeld wanneer u een dagje ouder wordt, of thuis herstelt na een opname in het ziekenhuis.

Verzorging en verpleging

Met een wijkteam van twaalf deskundige zorgmedewerkers kunnen wij u van professionele persoonlijke verzorging en verpleging voorzien. We kunnen u ook adviseren over en helpen bij de aanvraag van hulpmiddelen. Alles gaat in goed overleg en u houdt bij ons de regie in handen.

Waar mogelijk betrekken wij familieleden en mantelzorgers bij de zorg. Dat is voor u wel zo vertrouwd. Met onze mantelzorgondersteuning die is gekoppeld aan de lokale zorgbuurtsuper kunnen we mantelzorgers bovendien begeleiden en ontlasten. Er zijn in Smallingerland veel mensen en organisaties waarmee we hen in contact kunnen brengen voor een beetje extra hulp. Bij ons staat u, maar ook uw mantelzorger er niet alleen voor.

Wij werken als wijkteam samen met externe zorgorganisaties en -verleners. Zo voeren wij regelmatig overleg met de huisartsen, praktijkbegeleiders en apotheken waarbij onze cliënten zijn aangesloten. We hebben ook nauw contact met de maaltijdvoorzieningen van MOS en Van Smaak, het Hulpmiddelen Centrum, Tinz, de GGZ en met huishoudelijke zorg. Samen kunnen we u van nog betere zorg voorzien.

Hart voor de zorg

Ons wijkteam bestaat uit zorgmedewerkers tussen de 24 en 60 jaar. Johanna de Boer is de wijkverpleegkundige en daarmee het centrale aanspreekpunt van ons wijkteam. Doordat wij kleinschalig werken, zien onze cliënten zoveel mogelijk steeds dezelfde gezichten. Als team zijn we flexibel, open en eerlijk en weten we ieders kwaliteiten goed in te zetten. We hebben hart voor onze cliënten en voor de zorg.

Ons werkgebied is erg afwisselend. In de dorpen bestaat nog het plattelandse 'ons kent ons' gevoel. In de wijken van Drachten is de sfeer stadser, maar zijn onze cliënten minstens zo vriendelijk en gezellig. Als geheel is het een fijne werkomgeving waarin wij ons thuis voelen. Onze cliënten omschrijven ons als vriendelijk en vakbekwaam en zijn over het algemeen zeer tevreden over onze zorgverlening.

Thuiszorg aanvragen

Wilt u meer weten over ons wijkteam of thuiszorg van ons ontvangen? Onze wijkverpleegkundige Johanna de Boer komt graag even bij u langs om de mogelijkheden te overleggen.
» Neem contact op

Momenteel zijn er geen agenda items om weer te geven

Contactgegevens

Wijkteam Buitengebied West
Westerbuorren 1
9212 PK BOORNBERGUM

088 512 50 33
vv.buitengebiedwest@friesewouden.nl