Wijkteam Buitenhof, Burgum

Woont u in een van de vroegere aanleunwoningen van Berchhiem en bent u op zoek naar professionele thuiszorg? Ons wijkteam Buitenhof staat met dertien deskundige medewerkers voor u klaar!

Verzorging en verpleging

Wanneer u thuiszorg van ons ontvangt, krijgt u ons natuurlijk niet allemaal over de vloer. Door kleinschalig te werken zorgen wij ervoor dat u zo veel mogelijk steeds dezelfde gezichten ziet. Wij kunnen u onder andere helpen met de persoonlijke verzorging en met verpleging en wij adviseren en bemiddelen bij de aanvraag van hulpmiddelen. Voelt u zich niet meer zo zeker wanneer u alleen thuis bent? Met personenalarmering in uw woning kunt u op elk gewenst moment een zorgverlener, familielid of mantelzorger bereiken.

Binnenkort verlenen wij als wijkteam ook palliatieve zorg aan huis. Enkele van onze zorgmedewerkers worden hier speciaal voor opgeleid en kunnen van grote betekenis en steun zijn. Alles gebeurt in goed overleg en op een manier waarbij alle betrokkenen zich prettig voelen.

Wij werken als wijkteam nauw samen met externe zorgverleners en -organisaties. Zo voeren we regelmatig overleg met de huisartsen en praktijkondersteuners in Burgum, de fysiotherapeuten en met diverse vrijwilligers- en welzijnsorganisaties. Ook kunnen we altijd een beroep doen op de specialisten van ons eigen Specialistisch Centrum binnen Berchhiem, zoals de diëtist, ergotherapeut en ouderenpsycholoog. Samen weten we meer en kunnen we u van nog betere zorg voorzien.

Zelfstandigheid en eigen regie

In de dorpssfeer van Burgum is het voor ons prettig om te werken. We vormen als wijkteam met zorgmedewerkers tussen de 25 en 60 jaar een hechte groep collega's en gaan respectvol met elkaar om. We staan altijd voor een ander klaar. Wendy Steunebrink is de wijkverpleegkundige van ons wijkteam en ons centrale aanspreekpunt.

Hoewel wij veel zelfstandig werken, hebben we een gezamenlijk doel. We doen elke dag opnieuw ons best om onze cliënten zoveel mogelijk hun zelfstandigheid en eigen regie te laten behouden. Zo stimuleren we hen om gebruik te maken van de vele faciliteiten van Berchhiem, dat op een steenworp afstand ligt. Dat we ons samen sterk maken voor onze cliënten, maakt ons werk zo leuk. Geen enkele dag is hetzelfde, we vervelen ons nooit.

Thuiszorg aanvragen

Wilt u meer weten over ons wijkteam of thuiszorg van ons ontvangen? Onze wijkverpleegkundige Wendy Steunebrink komt graag even bij u langs om de mogelijkheden te overleggen.

Momenteel zijn er geen agenda items om weer te geven

Contactgegevens

Wijkteam Buitenhof
Prinses Margrietstraat 4 
9251 HC Burgum

088 512 63 47 (24 uur per dag)
vvtytsjerksteradiel@friesewouden.nl