Wijkteam Centrum, Heerenveen

Woont u in het centrum van Heerenveen aan of in het gebied binnen de KR Poststraat, de Nieuwstraat en de Narcislaan en bent u op zoek naar professionele thuiszorg? Ons wijkteam Centrum staat voor u klaar. Met onze hulp kunt u zo lang mogelijk op een prettige manier in uw eigen omgeving blijven wonen.

Verzorging en verpleging

Iedereen kan op bepaalde momenten in het leven wel wat extra hulp gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer u een dagje ouder wordt of wanneer u thuis herstelt na een opname in het ziekenhuis. Wij kunnen u ondersteunen met persoonlijke verzorging en verpleging. We kunnen ook adviseren en bemiddelen bij de aanvraag van hulpmiddelen. Wanneer u een knie- of heupoperatie heeft gehad, kunnen wij u thuis advies geven met het doel dat u zo snel mogelijk weer mobiel bent. Waar mogelijk zullen wij mantelzorgers of familieleden bij onze zorg betrekken. Dat is voor u wel zo vertrouwd.

Onze speciale aandachtsgebieden zijn onder andere aandoeningen op het gebied van het geestelijk vermogen, wondzorg, CVA, stomazorg, hygiëne, diabeteszorg en infectiepreventie. Enkele van onze zorgmedewerkers zijn speciaal opgeleid om palliatieve zorg aan huis te verlenen. Dit gebeurt uiteraard op een manier waarbij alle betrokkenen zich het prettigst voelen. Wat wij ook voor u kunnen betekenen: alles gaat in goed overleg. U houdt bij ons de regie in handen.

Wij werken als wijkteam Centrum onder andere samen met huisartsenpraktijk De Compaenen, apotheek Haskerbrug, apotheek De Swarte en de Linde apotheek. Hiernaast staan wij in nauw contact met andere zorg- en welzijnsorganisaties in ons werkgebied en kunnen wij altijd een beroep doen op de specialisten van ons eigen KwadrantGroep Behandelteam. Zo kunnen wij u indien nodig, snel doorverwijzen naar de juiste persoon of instantie.

Zorgzaam en flexibel

Als groep van verzorgenden en verpleegkundigen vormen wij een gezellig en flexibel wijkteam. We gaan onderling collegiaal en respectvol met elkaar om en hoewel we allemaal verschillend zijn, hebben we één ding gemeen: we zijn zorgzaam en hebben de kwaliteit van onze zorg hoog in het vaandel staan. Dineke Huisman en Tine de Jong zijn onze wijkverpleegkundigen en het centrale aanspreekpunt van ons wijkteam. Wij hebben aan de K.R. Poststraat een eigen wijkkantoor waar op werkdagen iedereen welkom is voor meer informatie.

In de ruimtelijke, levendige omgeving van Heerenveen is het voor ons prettig om te werken. De afwisseling en het persoonlijke contact met onze cliënten maken ons werk leuk. Geen enkele dag is hetzelfde. Dat onze cliënten onze zorg waarderen en zich prettig voelen bij onze aanwezigheid, geeft ons veel voldoening.

Thuiszorg aanvragen

Wilt u meer weten over ons wijkteam of thuiszorg van ons ontvangen? Onze verpleegkundigen komen graag even bij u langs om de mogelijkheden te overleggen.

Momenteel zijn er geen agenda items om weer te geven

Contactgegevens

Wijkteam Centrum
K.R. Poststraat 131
8448 EB Heerenveen

088 512 69 81 / 088 512 69 82
centrum@friesewouden.nl