Wijkteam de Bouwen 2, Drachten

Wordt u een dagje ouder en blijft u graag zo lang mogelijk in uw eigen omgeving wonen? Of kunt u om een andere reden wel een paar extra handen gebruiken om het u thuis wat gemakkelijker te maken? In wijk De Bouwen in Drachten kunt u voor thuiszorg terecht bij wijkteam De Bouwen. Wij staan voor u klaar!

Verzorging en verpleging

Met een team van 14 medewerkers (verpleegkundigen, ziekenverzorgenden en verzorgenden) komen wij in ons gedeelte van De Bouwen in Drachten dagelijks bij onze cliënten thuis. Wij kunnen helpen en ondersteunen bij de persoonlijke verzorging en verpleging en we bemiddelen bij de aanvraag van hulpmiddelen. Wanneer u zich bijvoorbeeld niet meer zo zeker voelt als u alleen thuis bent, kunnen wij u inlichten over de mogelijkheid van personenalarmering. Hiermee kunt u op elk gewenst moment iemand van ons, een familielid of een mantelzorger bereiken.

Om onze zorg zo goed mogelijk op uw gewoontes en wensen te laten aansluiten, doen we alles in goed overleg. U heeft bij ons de regie in handen, er wordt goed naar u geluisterd. Omdat we kleinschalig werken, ziet u zoveel mogelijk steeds dezelfde gezichten. Dat is wel zo vertrouwd. Hiernaast kunnen we familieleden en mantelzorgers bij de zorg betrekken. Zo staat u er nooit alleen voor.

Met onze wijkverpleegkundige Anna Dorenbos als centraal aanspreekpunt, werken we als wijkteam ook intensief samen met externe zorginstellingen. Zo hebben we bijna dagelijks contact met de huisartsenpraktijken en apotheken in Drachten en kunnen we eenvoudig doorverwijzen naar bijvoorbeeld maaltijdvoorziening Van Smaak, Hulpmiddelencentrum Friesland, Dantuma en de Groene Kruiswinkel. Samen kunnen we u van de allerbeste zorg voorzien.

Professioneel en deskundig

Team de Bouwen 2 is een team met veel ervaring in de zorg, variërend van begin twintig tot eind vijftig. We zijn een professioneel en deskundig team dat zich elke dag opnieuw sterk maakt om onze cliënten de beste kwaliteit van zorg te leveren. We waarderen en benutten elkaars kwaliteiten en genieten van het contact met onze cliënten. Omdat we ons dag in dag uit in de wijk begeven zijn we gemakkelijk benaderbaar.

Thuiszorg aanvragen

Wilt u meer weten over ons wijkteam of thuiszorg van ons ontvangen? Onze wijkverpleegkundige Anna Dorenbos komt graag even bij u langs om de mogelijkheden te overleggen.

Momenteel zijn er geen agenda items om weer te geven

Contactgegevens

Wijkteam de Bouwen 2
Burgemeester Wuiteweg 31-33
9203 KA Drachten

088 512 50 42
vv.debouwen@friesewouden.nl