Op de koffie bij de Fleaijel!

Afgelopen donderdag, 22 september, hebben cliënten en oud-cliënten van team de Horne een onvergetelijke middag gehad. Medewerkers van De Friese Wouden Thuiszorg hadden, in samenwerking met het bestuur van het Flaeijelfeest, een rondrit met de Flaeijeltram geregeld.  Het Flaeijelfeest is een uniek plattelandsevenement met een ruim aanbod aan activiteiten en bezienswaardigheden. De medewerkers waren gekleed in passende kledij. 

Om 14:30 uur verzamelde iedereen zich bij dorpshuis De Kiekenhof. Hierna vertrokken twee Flaeijeltrams voor een rondrit door het versierde dorp. Zo konden de (oud)cliënten, die niet meer gemakkelijk op het terrein kunnen komen, toch genieten van de sfeer op het Flaeijelterrein. Als verrassing werd een tussenstop ingelast bij de oude ambachten. De cliënten hebben hier gezamelijk genoten van een paar kopjes koffie met koek. Ook werden zij nog getrakteerd op een net in de oven gebakken speculaasje. Er werd veel gelachen en gepraat. En, het weer werkte goed mee, want het zonnetje was aanwezig. 

Cliënten kwamen ogen tekort om alle versieringen te bekijken. Rond 16:00 uur kwamen de Flaeijeltrams weer terug bij De Kiekenhof. Hier is ter afsluiting een foto gemaakt van alle passagiers en is nog een borreltje gedronken. 

De cliënten waren vol lof over deze georganiseerde actie en vonden het een zeer geslaagde middag, die zeker voor herhaling vatbaar is. 

Momenteel zijn er geen agenda items om weer te geven

Contactgegevens

Wijkteam de Horne

Molenweg 29
8414 LJ Nieuwehorne
088 512 69 95

dehorne@friesewouden.nl