Dag van de mantelzorg

Advertentie Dag van de Mantelzorg Heerenveense Courant
* Plaatsing: 4 november 2015 * 

Zorgt u voor een ander?
Zonder het zelf te weten zijn veel mensen mantelzorger. Mantelzorgers zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend, buur of kennis. Mantelzorgers zijn geen beroepsmatige zorgverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen. In die zin is mantelzorg dus geen keuze maar meer een gevolg van de omstandigheden. Iemand in uw eigen omgeving wordt ziek en omdat u zich verbonden voelt met deze persoon neemt u ook een groot gedeelte van de verzorging voor uw rekening. Daar komt nog bij dat mantelzorg vaak langdurig en intensief is.

U ook? Voor veel mantelzorgers is het vanzelfsprekend dat zij deze hulp bieden. Zij zien zichzelf niet als mantelzorgers. Toch wil de gemeente Heerenveen erkenning geven aan diegenen die belangeloos zorg bieden. U verdient u het om in het zonnetje gezet te worden!

Zorg voor dierbaren van onschatbare waarde
Wethouder Zorg Jelle Zoetendal: “Zorg door dierbaren in je eigen omgeving is van onschatbare waarde. Daarom willen we allereerst de Heerenveense mantelzorger in beeld hebben. Vervolgens willen we de mantelzorger versterken, aan anderen en elkaar verbinden en verlichten. Je kunt dan denken aan diverse vormen van ondersteuning door voorlichting, trainingen, lotgenotencontact, samenwerking met andere organisaties en dus ook deze ‘verwendag’.”

Wat doen we tijdens de verwendag?
Bent u mantelzorger en woonachtig in de gemeente Heerenveen en heeft u vragen of behoefte aan ondersteuning? Of wilt u graag uw verhaal kwijt? Dan bent u van harte welkom op de dag van de mantelzorg die dit jaar plaats zal vinden op dinsdag 10, woensdag 11 en donderdag 12 november op diverse locaties. Bekijk het programma in het kader. Degene waar u voor zorgt is ook van harte welkom bij deze activiteiten.

Het programma is zo samengesteld dat u toekomt aan een gezellig gesprek met elkaar, maar ook met zorgprofessionals. U kunt informatie krijgen over de mogelijkheden voor mantelzorgers.

Programma

·         Verwendag in Marijke Hiem op dinsdag 10 november van 10.00-14.00 uur

Leerlingen van het Friesland College bieden u een schoonheidsbehandeling aan onder het genot van koffie, gebak en een lunch.

·         Lunch in Wijkcentrum de As  op dinsdag 10 november van 12.00-13.30 uur.

·         Koffie met gebak en een en lunch in Oudeschoot MFA op woensdag 11 november van 10.00 tot 13.00 uur.

·         Koffieochtend in de wijkruimte van de Sint Jozefschool op donderdag 12 november van 10.00 tot 11.30 uur. Met een lekker gebakje!

·         Koffie met gebak in de Oranjewoudflat in de Akkers op donderdag 12 november van 10.00 tot 12.00 uur.

·         Warme maaltijd in Jubbega de Kompenije op donderdag 12 november van 12.00 tot 14.00

Aanmelden
Schrijf u snel kosteloos in, het aantal plaatsen is (voor sommige activiteiten) beperkt! De organisatie wordt verzorgd door Caleidoscoop, De Friese Wouden, het Friesland College en vrijwilligers in de buurt. Aanmelden kan tot en met 8 november 2015 bij het team Vrijwilligers Servicepunt Heerenveen van Caleidoscoop. Stuur een mail naar servicepunt@caleidoscoop.net of bel naar 0513-645881.


Zou u het volgende willen doorgeven als u zich aanmeldt?

·         Voor welke activiteit u zich opgeeft.

·         Uw naam, adres en telefoonnummer.

·         Eventuele allergieën of dieetwensen.

·         Heeft u voor die dag geen vervoer of heeft u vervanging nodig voor de zorg? Geef dit aan en wij kijken voor u wat de mogelijkheden zijn.Advertentie Dag van de Mantelzorg Heerenveense Courant

 

 

 

 

 

Documenten bij deze pagina:

dd-mm-jjjj

Gegevens van inwonende gezinsleden:

Momenteel zijn er geen agenda items om weer te geven

Contactgegevens

Wijkteam de Kompernije
Ericalaan 24 A
8411 VK Jubbega

0516 82 02 03
opsterland.dekompeneije@friesewouden.nl