Bezoekers Dagcentrum Huskeamer De Roos op bezoek bij de spitkeet

  • muziek maken
  • gezelligheid

Bezoekers Dagcentrum Hûskeamer De Roos Surhuisterveen op bezoek bij de Spitkeet in Harkema

Het openluchtmuseum De Spitkeet in Harkema laat zien hoe mensen op de Friese en Groningse heide leefden in de periode 1850-1950. Zij hadden het niet gemakkelijk, ze waren erg arm en de omstandigheden waren erbarmelijk.

Daarnaast worden door hen ook regelmatig allerlei verschillende activiteiten georganiseerd en zo was er op zaterdag 1 juli een harmonica muziekfestijn. Dit instrument, in de omgeving beter bekend als de trekzak, werd vroeger veel in de armere streken gebruikt bij bruiloften en feesten, maar er werd door de mensen thuis ook vaak op gespeeld. Een berucht iemand als Durk Tabak was een zeer gerespecteerde speler.

De bezoekers van de Hûskeamer opperden het idee om met z’n allen dit harmonicafestijn te bezoeken. Het was een schot in de roos, want het weer was prachtig dus konden we heerlijk op het terras genieten van de muziek, onder het genot van koffie met grootmoeders appelgebak.

Verspreid over het terrein zaten allemaal mensen te spelen, vaak mooie herkenbare liedjes die we enthousiast hebben meegezongen.

We kunnen terugkijken op een ontzettend gezellige middag, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Margriet Hofstra

Namens Dagcentrum Hûskeamer de Roos

Momenteel zijn er geen agenda items om weer te geven

Contactgegevens

Wijkteam de Lelie
Zonneweide 1
9231 BB  Surhuisterveen

 

0885126574
achtkarspelen.delelie@friesewouden.nl