Wijkteam de Venen, Drachten

Bent u op zoek naar thuiszorg en woont u in de Venen of in het gedeelte van de Wiken tot aan de Middelwijk in Drachten? Dan staat ons wijkteam van dertien deskundige zorgmedewerkers voor u klaar. Wij kunnen u zeven dagen per week van thuiszorg voorzien, terwijl u zelf de regie in handen houdt.

Verzorging en verpleging

Mensen blijven tegenwoordig vaak het liefst zo lang mogelijk thuis wonen. Met hulp van ons wijkteam zorgen we er samen voor dat dit op een prettige manier gebeurt. Wij leveren een uitgebreid pakket aan zorgdiensten, waaronder ondersteuning bij de persoonlijke verzorging of verpleging. Waar mogelijk kunnen we familieleden of mantelzorgers bij de zorg betrekken. Dat is wel zo vertrouwd.

Wij zijn gespecialiseerd in ouderenzorg maar in principe zijn we er voor iedereen. Ook wanneer u bijvoorbeeld net uit het ziekenhuis komt na een opname in het ziekenhuis en bij het herstel thuis extra hulp kunt gebruiken. Met onze tijdelijke thuiszorg staat u er dan niet alleen voor. Samen met u overleggen we wat uw wensen zijn en wat uw omgeving voor u kan betekenen. Op basis van dit overleg bepalen we welke zorg u precies nodig heeft.

Ons team van verpleegkundigen en verzorgenden wordt aangestuurd door wijkverpleegkundige Barbara Lengkeek. Zij is het centrale aanspreekpunt van ons team. We werken intensief samen met externe zorginstellingen zoals de huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, maatschappelijk werkers, psychologen en diëtisten in deze omgeving. Samen weten we meer en door elkaar op de hoogte te houden van uw situatie kunnen we u van nog betere zorg voorzien. Ook kunnen we altijd een beroep doen op de specialisten van ons eigen Specialistisch Centrum.

Vertrouwde gezichten

Het is voor ons als wijkteam van dertien zorgmedewerkers prettig werken in deze groene wijken van Drachten. De mensen die hier wonen hebben over het algemeen oog voor elkaar en gaan vriendelijk en betrokken met elkaar om. Als wijkteam vormen wij een hecht en open team dat professionele zorg verleent.

Door goed op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen in de zorg weten we wat er speelt. Zo kunnen we ons op tijd voorbereiden op veranderingen en onze cliënten hier goed over informeren. Het leukste aan ons werk vinden we de afwisseling en het werken met verschillende mensen. Door het werk zo te verdelen dat ieder zijn eigen routes heeft, ziet u zoveel mogelijk dezelfde gezichten en kunnen we een band met u opbouwen. Dit vinden we niet alleen erg leuk, we weten hierdoor ook beter wat u precies nodig heeft.

Thuiszorg aanvragen

Wilt u meer weten over ons wijkteam of thuiszorg van ons ontvangen? Onze wijkverpleegkundige Barbara Lengkeek komt graag even bij u langs om de mogelijkheden te overleggen.

Momenteel zijn er geen agenda items om weer te geven

Contactgegevens

Wijkteam de Venen

Burgemeester Wuiteweg 140B (Sûnenz)

9203 KP Drachten
 

088 512 50 39
vv.devenen@friesewouden.nl