Kerstmiddag 2015

Kerstmiddag 2015 met als thema: Verbinden

Na vele uurtjes van voorbereiding was het dinsdagmiddag 15 december 2015. Onze eerste kerstmiddag voor de zorgvragers en hun mantelzorgers van wijk de Venen.

Speciale gasten van vanmiddag zijn:

Nico Smit van de cliëntenraad care extramuraal van DFW

Hannie Brandsma, opbouwwerker MOS oa. Wijk de Venen

Baukje Ouderkerken en Bea Besseling (Sm. Management)

Maaike heette de cliënten welkom en las een kort verhaal voor over “De wereld willen veranderen maar dat je alleen jezelf kunt veranderen”. Onder het genot van koffie/thee en wat lekkers erbij ging Mw. Pietersma een lied voor ons zingen. Het was op dat moment erg stil…Het was in 1 woord: Prachtig

Daarna vertelde Hilda wat de betekenis van verbinden is. Het woord verbinden heeft vele betekenissen: We kunnen denken aan een wond/been verbinden, je kunt via een treinverbinding ergens anders komen. Het is eigenlijk 2 delen samenvoegen, een schakel. Maar ook in contact komen met de ander, dat willen we met deze middag bereiken. Daarvoor hebben we onze zorgvragers nodig. Er werden op de tafels formulieren gelegd waar een ieder zijn/haar naam op kon schrijven. Er werden 2 vragen gesteld nl: Ik ben goed in…en Ik zou graag willen dat… In januari 2016 gaan wij samen met Hannie Brandsma kijken welke mensen we met elkaar kunnen verbinden of met een andere wijkgenoot. De cliënten die vanmiddag niet aanwezig konden zijn wordt ook deze vragen gesteld.

Terwijl de lekkere hapjes en de frisdrank op de tafels werden gezet, waren de mensen in gesprek met elkaar. Het is mooi te zien dat mensen makkelijk met elkaar in gesprek gaan, erg waardevol. De eerste kontakten werden er al gelegd en afspraken al gemaakt.

Na een stukje kerstbrood gegeten te hebben richtte Mw. Huigen nog een woordje tot alle collega’s van team de Venen. Ze bedankte ons vriendelijk voor de fijne en mooie middag die wij hun bezorgd hebben.

Daarna kregen de zorgvragers bij weggaan een tasje met PR materiaal en een kerstattentie mee naar huis.

Slotwoord door Anja

“Als het woordje ‘moet’ met een ‘t’ geschreven is, wordt het leven een zwaar karwei dat slecht te klaren is. Maar wordt dat kleine woordje ‘moed’ met een ‘d’ geschreven dan klaart het leven zichtbaar op en doet het mensen leven”.

Het was voor ons een waardevolle middag en de eerste verbinding is gelegd…

Maaike, Anja en Hilda

Momenteel zijn er geen agenda items om weer te geven

Contactgegevens

Wijkteam de Venen

Burgemeester Wuiteweg 140B (Sûnenz)

9203 KP Drachten
 

088 512 50 39
vv.devenen@friesewouden.nl