Wijkteam de Wiken, Drachten

Woont u in De Wiken in Drachten en bent u op zoek naar goede thuiszorg? Dan hoeft u niet verder te zoeken. Ons wijkteam van deskundige zorgmedewerkers staat voor u klaar!

Verzorging en verpleging

Met onze ondersteuning bij uw persoonlijke verzorging en verpleging zorgen we er samen voor dat u zo lang mogelijk op een prettige manier thuis kunt blijven wonen. Gewoon in uw eigen omgeving, waar mogelijk met wat hulp van familieleden of mantelzorgers voor de kleinere zorgtaken. Dat is wel zo vertrouwd. We zijn gespecialiseerd in langdurige ouderenzorg maar kunnen u ook tijdelijk van thuiszorg voorzien. Bijvoorbeeld wanneer u na een orthopedische operatie graag thuis herstelt. 

Wanneer u hulpmiddelen nodig heeft, kunnen wij bemiddelen bij de aanvraag hiervan. Denk bijvoorbeeld aan personenalarmering in uw woning, voor het geval u zich niet zo zeker voelt wanneer u alleen thuis bent. Met één druk op de knop kunt u dan een zorgverlener, mantelzorger of familielid bereiken. Vierentwintig uur per dag.

Harry Alons is onze wijkverpleegkundige en het vaste aanspreekpunt van ons team. Wij werken samen met externe zorgverleners en -instanties waaronder de huisarts en apotheek, zodat we u ook de zorg kunnen garanderen die wij niet zelf kunnen leveren. Waar nodig verwijzen we u snel door naar de juiste persoon of instantie. Naast De Wiken verlenen wij ook thuiszorg in het AZC van Drachten.

Respectvol en betrokken

We zijn een betrokken en gemêleerd team en we gaan respectvol, vriendelijk en open met elkaar om. Door regelmatig met elkaar te overleggen en goed naar elkaar te luisteren, kunnen we alles bij elkaar kwijt en vinden we voor elk probleem een oplossing.

We hebben allemaal veel plezier in ons werk, vooral door de omgang en het contact met onze cliënten en door de afwisseling. Geen enkele dag is het zelfde, we hoeven ons nooit te vervelen. Wanneer het met onze hulp mogelijk blijkt dat mensen langer op een prettige manier in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen en zij spreken hier hun dankbaarheid over uit, geeft ons dat veel voldoening. Hier doen we het samen voor.

Thuiszorg aanvragen

Wilt u meer weten over ons wijkteam of thuiszorg van ons ontvangen? Onze wijkverpleegkundige Harry Alons komt graag even bij u langs om de mogelijkheden te overleggen.

Momenteel zijn er geen agenda items om weer te geven

Contactgegevens

Wijkteam de Wiken
Middelwyk 39
9202 GN Drachten

088 512 50 37
vv.dewiken@friesewouden.nl