Vijverfeest 2016

Vijverfeest 1 juni 2016 De Wiken

Georganiseerd door het Wikencollectief en MOS

Het was het vijfde jaar op rij dat het Vijverfeest werd georganiseerd. Het eerste jaar dat de Friese Wouden hier ook iets in betekende. Sportbedrijf Smallingerland was aanwezig, een allround organisatie op het gebied van sport & beweging. Die zich deze dag voornamelijk ingezet hebben voor kinderen, d.m.v. springkussens en waterballen. Ook deden er nog andere organisaties mee, waaronder het MOS, Zuidoostzorg, AH, Appie de Jong bakkerij, Jenaplanschool de Wiekslag, Bouwspeelplaats Spijkerdorp, Sportvisserij Fryslân.

Het kernwoord voor ons, De Friese Wouden, was "Verbinden", verbinding zoeken met mensen in de nabije omgeving. Een praatje maken, een hapje eten; een cliënte van ons had Antilliaanse pasteitjes gemaakt voor de bezoekers. Deze hapjes gingen als warme broodjes over de toonbank!

Ook wilden wij, Baukje Roorda, Hendrika Wijmenga, Ellen Reitsma en ik, Jackelien Ruiter van zorgteam de Wiken in contact konden komen met mensen die iets voor een ander zouden willen doen; vrijwilligers werk. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een vismaatje voor een cliënt die daar erg van houdt, iemand die meegaat om boodschappen te doen of gewoon gezellig een bakje koffie drinkt met een cliënt en hen zo te "Verbinden". Een cliënte van ons stond naast ons kraampje.

Mw. had vele sieraden, die ze graag wou verkopen. Dit was natuurlijk een mooie gelegenheid! Wij hadden in onze kraam verbandmateriaal, producten van Friese Wouden, zoals ballonnen, pennen, kladblokjes om mee te geven aan bezoekers, kinderpleisters met leuke figuurtjes voor de kinderen. 

Momenteel zijn er geen agenda items om weer te geven

Contactgegevens

Wijkteam de Wiken
Middelwyk 39
9202 GN Drachten

088 512 50 37
vv.dewiken@friesewouden.nl