Wijkteam Drachten Centrum

Woont u in het centrum van Drachten en heeft u thuiszorg nodig? Dan bent u bij wijkteam Het Centrum van De Friese Wouden aan het juiste adres. Zowel in woonzorgflat De Bining aan het Raadhuisplein als in het gebied hier direct omheen komt ons team van elf zorgmedewerkers bij u thuis om de zorg te verlenen die u nodig heeft. U ziet steeds dezelfde gezichten, dat is voor u wel zo vertrouwd.

Verzorging en verpleging

Als wijkteam in het centrum van Drachten verlenen wij diverse diensten, waaronder verzorging, verpleging, palliatieve zorg en personenalarmering. U staat er nooit alleen voor. Ons team van ervaren en gecertificeerde verzorgenden en verpleegkundigen is gespecialiseerd in ouderenzorg, maar ook als u herstelt van een orthopedische operatie staan wij voor u klaar. Voor palliatieve zorg aan huis zijn een aantal van onze zorgmedewerkers speciaal opgeleid. Zij kunnen u en uw naasten de ondersteuning bieden die u nodig heeft. Wij passen onze zorgverlening altijd zo goed mogelijk op uw wensen aan.

In de 51 comfortabele en veilige appartementen van De Friese Wouden aan het Raadhuisplein zijn wij 24 uur per dag oproepbaar voor zorg aan ouderen en chronisch zieken. Er bevindt zich een wijksteunpunt van De Friese Wouden binnen in het wooncomplex. Ook kunnen we de appartementen voorzien van personenalarmering. Zo kunnen de bewoners op ieder moment een beroep doen op een van onze medewerkers of op een mantelzorger.

We hebben bijna dagelijks contact met externe zorginstellingen waarmee wij nauw samenwerken, onder wie de huisartsen Postma en Stoter en apotheek Ongena. Ook betrekken we waar mogelijk mantelzorgers bij de zorg. Dit gebeurt altijd in goed overleg. Door met u mee te denken brengen we de mogelijkheden in kaart.

Hartje Drachten

Het centrum van Drachten is een gezellige omgeving waar veel ouderen nog zelfstandig in het leven staan. Er worden koffieochtenden in het appartementencomplex georganiseerd en sommige bewoners helpen zelf mee bij het schoonmaken. Het winkelcentrum is hier om de hoek. Dat faciliteiten zoals de huisarts, apotheek en fysiotherapeut maar ook winkels en restaurants binnen handbereik zijn, is ideaal voor de mensen waar wij thuiszorg verlenen.

Als wijkteam vinden wij het centrum van Drachten ook een fijne omgeving om te werken. We zijn een flexibele, eerlijke en hechte groep die goed met elkaar samenwerkt. Wijkverpleegkundige Marit van Zijl is ons centrale aanspreekpunt. We overleggen veel, zodat we allemaal precies weten wat er speelt. Dat onze cliënten tevreden zijn, is ons belangrijkste doel en we zijn blij dat we dit telkens weer bereiken. Het omgaan met en zorgen voor mensen geeft ons veel voldoening.

Thuiszorg aanvragen

Wilt u graag thuiszorg van ons ontvangen of meer informatie over de appartementen in De Bining? Onze wijkverpleegkundige Marit van Zijl komt graag even bij u langs om de mogelijkheden te overleggen.

Momenteel zijn er geen agenda items om weer te geven

Contactgegevens

Wijkteam Drachten Centrum
Raadhuisplein 270
9203 ED Drachten

vv.centrum@friesewouden.nl
088 512 50 34