Wijkteam Folgeren, De Swetten Drachten

Wie een dagje ouder wordt en graag in de eigen, vertrouwde omgeving blijft wonen, kan op een gegeven moment wel een paar extra handen gebruiken. Bent u op dit punt aangekomen en zoekt u daarom thuiszorg? Dan is wijkteam De Swetten in Drachten er voor u!

Verzorging en verpleging

Wijkteam De Swetten is een deskundig wijkteam bestaande uit vijftien verzorgenden en verpleegkundigen. Hoewel wij zijn gespecialiseerd in ouderenzorg, kunnen wij u ook van dienst zijn wanneer u bijvoorbeeld thuis herstelt na een opname in het ziekenhuis of wanneer u (chronisch) ziek bent. Over het algemeen woont iedereen tenslotte het liefste zo lang mogelijk thuis.

Wij kunnen u ondersteuning bieden bij de persoonlijke verzorging en verpleging, wij kunnen bemiddelen bij de aanvraag van hulpmiddelen zoals een rollator en wij kunnen u advies geven over hulp in de huishouding. Voelt u zich niet meer zo zeker wanneer u alleen thuis bent? Met personenalarmering in uw woning kunt u dag en nacht iemand van ons, een familielid of mantelzorger bereiken. Ook voor palliatieve zorg kunt u bij ons terecht. Alles gaat in goed overleg, op een manier waarbij iedereen zich prettig voelt.

Sinds januari hebben wij als wijkteam een eigen kantoor in De Utwyk in Drachten, aan Oud Ambacht 116. Petra Verwoert is onze wijkverpleegkundige en daarmee het centrale aanspreekpunt van ons team. Met externe zorginstellingen in de omgeving zoals huisartsenpraktijk De Folgeren, apotheek Renkema en Barentsen en de ziekenhuizen in de regio werken wij waar mogelijk samen. Ook kunnen wij altijd een beroep doen op de specialisten van ons eigen Specialistisch Centrum. Zo kunnen we u snel van de juiste zorg voorzien wanneer u deze nodig heeft.

Uw welzijn is ons doel

Ons wijkteam van zorgmedewerkers in de leeftijd van 24 tot 62 jaar is goed op elkaar ingespeeld. Hoewel we veel zelfstandig werken, vullen we elkaar uitstekend aan. Uw persoonlijke welzijn is ons gezamenlijke doel. Wij willen u elke dag opnieuw van de allerbeste zorg voorzien.

Omdat we kleinschalig werken, zien onze cliënten overwegend dezelfde gezichten. Onze vaste routes door de wijken worden steeds door drie collega's gedeeld, die onderling veel overleggen. We kunnen ook familieleden en mantelzorgers bij de zorg betrekken. Dat is voor u wel zo vertrouwd.

Thuiszorg aanvragen

Wilt u meer weten over ons wijkteam of thuiszorg van ons ontvangen? Wij komen graag even bij u langs om de mogelijkheden te overleggen of u kunt bellen met ons teamnummer 0885125036

binnen ons team houden wij ervan om onze klanten te verassen met kleinigheidje,s daarom hebben wij als collega's een goodiebag samen gesteld met handige producten die de we aanonze klanten uitgedeeld hebben.

deze werden ethousiast ontvangen.

 

nog een andere fijne medeling is dat er een beweeggroep is georganiseerd in onze wijk de swetten u bent allen hier van harte welkom, u kunt gebracht en gehaald worden. bij intresse of verdere informatie kunt u bellen naar ons teamnummer.

 

23 november gaat het leukste team van de friesewouden weer wat leuks doen.

dit keer gaan we met het team naar een escaperoom in drachten, de bedoeling is dat we in een kamer komen die op slot komt en met behulp van hinds en trucks moeten we de sleutel van de deur zien te vinden.

dit word enorm spannend.

daarna gaan we met zn allen naar yankee doodle om lekker te eten.

we hebben er enrom veel zin in.

 

vandaag 28 november zal ik jullie vertellen hoe leuk ons teamuitje was.

we begonnen om 17.30 uur in 2 teams verdeeld in de kamers van escape room drachten, iedereen is zenuwachtig voor wat er komen gaat.

het is de bedoeling dat we binnen 60 minuten uit de kamer kunnen ontsnappen.

m.b.v code's en aanwijzingen moeten we allemaal cijferslotjes en dergelijke proberen te openen.

helaas is voor beide teams onze ontsnapping niet gelukt. maar o wat hebben we gelachen

rond 19.30 konden we aan tafel schuiven bij yankee doodle. we hadden door de spanning en moeilijke opdrachten toch wel erg trek en veel dorst gekregen.

super lekker gegeten en ook hier weer enorm veel gelachen.

al met al was dit een avond om nooit weer te vergeten. we hebben heerlijk genoten en nogmaals na vanavond weet ik helemaal zeker het leukste team van de friese wouden zijn wij "team De Swetten"

 

Momenteel zijn er geen agenda items om weer te geven

Contactgegevens

Wijkteam Folgeren, de Swetten
Oud Ambacht 116
9207 ZZ Drachten

088 512 50 36 
vvsmallingerland@friesewouden.nl