Wijkteam NoordOost Beter Wonen, Drachten

Stel, u woont in het oude gedeelte van Drachten of in de Vogeltjesbuurt en u heeft persoonlijke verzorging of verpleging nodig. U heeft dan vast het liefst dat dit bij u thuis gebeurt, op een manier die het beste bij u past. Ons wijkteam Noord-Oost/Beter Wonen is hierin gespecialiseerd. Voor thuiszorg op maat, bent u bij ons aan het juiste adres.

Verzorging en verpleging

Hoewel ons team van vijftien zorgmedewerkers vooral is gericht op ouderenzorg, kan iedereen bij ons terecht. Met onze persoonlijke verzorging en verpleging kunnen wij jong en oud ondersteunen. Wanneer u een dagje ouder wordt, of wanneer u na een orthopedische operatie net uit het ziekenhuis komt en het liefst in uw eigen omgeving herstelt. Ook kunnen we helpen bij de aanvraag van hulpmiddelen. Mantelzorgers kunnen we bijstaan met mantelzorgondersteuning.

Over het algemeen blijven mensen het liefst zo lang mogelijk in hun eigen, vertrouwde omgeving wonen. Wij vinden het als wijkteam van verzorgers en verplegers belangrijk dat dit op een prettige manier gebeurt. Daarom houdt u de regie, bij de uitvoering van onze zorg. Alles gaat in goed overleg en samen vinden we op elk hulpvraag die u maar heeft een passend antwoord. Voelt u zich niet veilig wanneer u alleen bent? Met personenalarmeringkunt u op elk gewenst moment met maar één druk op de knop iemand van ons of uit uw omgeving bereiken

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn, werken wij samen met externe zorginstellingen waaronder de huisartsenpraktijken in de omgeving, ziekenhuis Nij Smellinghe, de maaltijdvoorzieningen Van Smaak en Holdert, verschillende fysiotherapeuten en logopedisten en met de specialisten van ons eigen Specialistisch Centrum. Onze wijkverpleegkundige Regina Jager is het centrale aanspreekpunt van ons wijkteam.

Dynamisch en betrouwbaar

Ons werkgebied bestaat uit de Noordkade, de Noorderdwarsvaart, de Geelgorsstraat, de Stationsweg en alle tussenliggende straten. Een veelzijdige omgeving met veelzijdige bewoners. Met zorgmedewerkers tussen de 24 en 60 jaar oud vormen wij een gevarieerd, dynamisch en betrouwbaar team dat betrokken is bij onze cliënten en op een open manier met elkaar omgaat. Wij werken continu aan de kwaliteit en continuïteit van onze zorg en aan de onderlinge saamhorigheid en zijn blij dat uit onderzoek is gebleken dat onze cliënten zeer te spreken zijn over de zorg die zij van ons ontvangen.

Thuiszorg aanvragen

Wilt u meer weten over ons wijkteam of thuiszorg van ons ontvangen? Onze wijkverpleegkundige Regina Jager komt graag even bij u langs om de mogelijkheden te overleggen.

Momenteel zijn er geen agenda items om weer te geven

Contactgegevens

Wijkteam NoordOost Beter Wonen
Vogelweide 5 
9201 TE Drachten 

088 512 50 35
beterwonen@friesewouden.nl