Wijkteam Oosterwolde Noord en Rikkingahof

Woont u in het noordelijke deel van Oosterwolde of in de nabijgelegen buitengebieden en heeft u thuiszorg nodig? Dan staan de deskundige zorgmedewerkers van wijkteam Oosterwolde Noord voor u klaar. Samen met u zorgen we ervoor dat u zo lang mogelijk op een prettige manier in uw eigen omgeving kunt blijven wonen.

Verzorging en verpleging

Met een wijkteam van tweeëntwintig wijkverpleegkundigen, verpleegkundigen en verzorgenden kunnen wij ondersteunen met persoonlijke verzorging en verpleging. We kunnen u ook advies geven over het gebruik van hulpmiddelen en u helpen bij de aanvraag hiervan. Enkele van onze medewerkers zijn speciaal opgeleid om palliatieve zorg aan huis te verlenen. Alles gaat in goed overleg en u houdt bij ons de regie in handen.

Wanneer u thuiszorg van ons ontvangt, ziet u ons natuurlijk niet allemaal. Dankzij onze kleinschalige manier van werken ziet u zo veel mogelijk steeds dezelfde gezichten. Waar mogelijk kunnen wij familieleden en mantelzorgers bij de zorg betrekken. Dat is voor u wel zo vertrouwd.

Wij werken als wijkteam samen met externe zorgorganisaties en -verleners. Zo voeren wij regelmatig overleg met de vier huisartsenpraktijken in onze omgeving, met de fysiotherapeut, Scala, het Sociaal Team, de apotheek, TinZ, Wil, het Gebiedsteam en verschillende bewonerscommissies. Ook kunnen we altijd een beroep doen op de specialisten van ons eigen Specialistisch Centrum, onder wie een ergotherapeut, diëtist en ouderenpsycholoog.

Hart voor de zorg

Ons wijkteam bestaat uit verpleegkundigen en verzorgenden tussen de 24 en 64 jaar. Margreet Wilpstra en Irene Akkerman zijn onze wijkverpleegkundigen. Samen vormen we een sterk en vastberaden team met hart voor de zorg en voor onze cliënten. We kunnen op elkaar bouwen en staan voor een hoge kwaliteit van zorg.

Het werkgebied van ons wijkteam bestaat naast Oosterwolde Noord uit Schrappinga, Jardinga, Bentemaden, Klazinga, Prandinga, Schottelenburg, De Knolle, Weper en Weperpolder. Dat we met zoveel verschillende mensen uit een zo divers gebied contact hebben, vinden we erg leuk aan ons werk. We doen altijd ons best om ons goed in te leven in de situatie van onze cliënten. Dat dit door hen wordt gewaardeerd en dat zij en hun families zeer tevreden zijn over onze zorg, geeft ons veel voldoening.

Thuiszorg aanvragen

Wilt u meer weten over ons wijkteam of thuiszorg van ons ontvangen? Onze wijkverpleegkundige Margreet Wilpstra of Irene Akkerman komt graag even bij u langs om de mogelijkheden te overleggen.

Momenteel zijn er geen agenda items om weer te geven

Contactgegevens

Wijkteam Oosterwolde Noord en Rikkingahof
Brink 1-102 
8431 LD Oosterwolde

088 512 58 01
vv-oosterwolde-noord@friesewouden.nl