Spullen die nog bruikbaar zijn.....

Beste collega's, cliënten en vele anderen,

Door de afgelopen jaren heen ontving ik veel "spullen", medisch materialen etc. dat ik mocht bestemmen voor een goed doel. Ongelofelijk wat een hoeveelheid!!!!  Uniformen, verband, catheterzakken, kleding en ga zo maar door. Allemaal kleding en medisch materiaal wat hier niet meer gebruikt werd. Via de website wil ik jullie graag laten weten, waar al deze materialen heen gaan en wat er mee gedaan wordt.

Hoe kom ik er zo bij om dit in te zamelen?  

Ik kan er nl. niet tegen dat er hier zo veel weggegooid wordt. Nadat ik 2 keer in Zuid Afrika ben geweest en mocht werken bij de  Zulu's ben ik gestart met Thuiszorg geven, waar geen Thuiszorg was zoals wij die kennen. De eerste keer was ik 14 weken in Zuid Afrika en de tweede keer 12 weken respectievelijk in 2011 en 2014. Voor dit project heb ik heel veel verband meegenomen dat ik kreeg van o.a. de Thuiszorg en vele anderen. Wat waren ze er blij mee!!!! Er is daar een enorm tekort aan deze materialen.

Al deze materialen gaan naar Zuid Afrika, Roemenie, De Dominicaanse Republiek en Venezuela.

Zuid Afrika; Toen ik de eerste keer daarheen ging, in 2011, leerde ik een gepensioneerde verpleegkundige Jeanette Bollaert kennen. Ze miste haar werk en ik vroeg haar of ze het opgezette werk van mij wilde voortzetten. Zij heeft mijn werk in 2012 overgenomen. Dit doet ze tot op de dag van vandaag. Geregeld stuur ik een paar dozen met materialen naar Jeannette.

Roemenie;  Een collega van mij van de nachtdienst heeft connecties in Roemenie, in Agnita. Daar in een klein stadsziekenhuis in het zuidoosten van Roemenie kunnen ze de materialen ook goed gebruiken.

Dominicaanse Republiek: Een vriendin van mij gaat elk jaar met vakantie naar de Dominicaanse Republiek en heeft daar veel armoede gezien. Inmiddels heeft ze goede contacten opgebouwd met een apotheek en een ziekenhuis van Maimon in Puorta Plata. In de apotheek van het ziekenhuis is een klein winkeltje. Hier betalen mensen een klein bedrag voor b.v. een incontinentie broekje. Van alle materialen die verkocht zijn worden o.a. golfplaten gekocht om daken van huisjes te repareren.

Venezuela; Een oud-collega heeft connecties in Venezuela. Ook van haar ontvang ik geregeld een telefoontje met de vraag of ik nog incontinentie materiaal heb. Veelal  nemen mensen dit materiaal mee in het vliegtuig als ze die kant op gaan.

 

Spullen die nog bruikbaar zijn.....
Breng ze naar:  

Truus van der Laan, Assepot 5,

8431SB, Oosterwolde. 

Telefoon 0516-514550

 

Momenteel zijn er geen agenda items om weer te geven

Contactgegevens

Wijkteam Oosterwolde Noord en Rikkingahof
Brink 1-102 
8431 LD Oosterwolde

088 512 58 01
vv-oosterwolde-noord@friesewouden.nl