Wijkteam Oosterwolde Zuid

Woont u in Oosterwolde Zuid of Langedijke en kunt u wel wat extra hulp en ondersteuning gebruiken? Bijvoorbeeld omdat u een dagje ouder wordt of net een orthopedische operatie achter de rug heeft? Over het algemeen blijven we dan het liefst zo lang mogelijk op een prettige manier zelfstandig thuis wonen. Wij helpen u hierbij. Met thuiszorg van ons wijkteam staat u er niet alleen voor.

Verzorging en verpleging

Ons wijkteam van twintig deskundige zorgmedewerkers begeeft zich zeven dagen per week door het gedeelte van Oosterwolde ten zuiden van de Compagnonsvaart en het dorp Langedijke. Onze verzorgenden, ziekenverzorgenden en verpleegkundigen kunnen u hier helpen met persoonlijke verzorging, (gespecialiseerde) verpleging en ondersteunende begeleiding en we kunnen bemiddelen bij de aanvraag van hulpmiddelen. Maar we zijn ook gespecialiseerd in palliatieve zorg, zodat onze cliënten zelfs in hun allerlaatste levensfase nog in hun eigen, vertrouwde omgeving kunnen blijven.

Onze wijkverpleegkundige Marjan Punter is het centrale aanspreekpunt van ons wijkteam en hoewel we met twintig zorgmedewerkers samenwerken, ziet u steeds zoveel mogelijk dezelfde gezichten. Dit is wel zo vertrouwd. We werken als team ook samen met externe zorginstellingen. Zo voeren we regelmatig overleg met de huisartsen in Oosterwolde, de praktijkondersteuners van de huisartsen, de apotheek en met de specialisten van ons eigen Specialistisch Centrum. Waar wij als thuiszorgteam niet zelf de zorg kunnen leveren die u nodig heeft, kunnen wij u dankzij deze samenwerking snel en goed doorverwijzen naar de juiste persoon. Zo ontvangt u altijd de zorg die u nodig heeft.

Vertrouwen en waardering

Het is voor ons wijkteam erg prettig om in deze veelzijdige omgeving te werken. De rijke geschiedenis van deze regio, de vele faciliteiten die we in Oosterwolde hebben en de meertaligheid van het dorp zorgen samen voor een grote de diversiteit aan cliënten. Dit, in combinatie met de afwisseling van ons werk, maakt dat geen dag hetzelfde is.

Als team zijn we goed op elkaar ingespeeld en gaan we gemakkelijk met elkaar om. We variëren in leeftijden tussen de 28 en 64 jaar en hoewel we vaak zelfstandig werken, vormen we een hecht team. We overleggen dagelijks en hebben veel voor elkaar over. Dat wij in een goede sfeer werken, wordt ook door onze cliënten opgemerkt. Zij geven ons veel vertrouwen en waardering. Dat zij blij zijn met onze zorg en hierdoor langer op een prettige manier thuis kunnen wonen, is voor ons het belangrijkste.

Thuiszorg aanvragen

Wilt u meer weten over ons wijkteam of thuiszorg van ons ontvangen? Onze wijkverpleegkundige Marjan Punter komt graag even bij u langs om de mogelijkheden te overleggen.

Momenteel zijn er geen agenda items om weer te geven

Contactgegevens

Wijkteam Oosterwolde Zuid
Brink 1, kamer 62
8431 LD  Oosterwolde

0516 56 80 91 van 13:30 tot 16:00 uur bereikbaar
088 512 58 00 24 uur per dag bereikbaar

vv-oosterwolde-zuid@friesewouden.nl