Hospice Julia Jan Wouters

Terminale zorg in een Bijna-thuis-huis

Als sterven dichterbij komt en er thuis geen mogelijkheden meer zijn voor verzorging, kunnen mensen worden opgenomen in het Julia Jan Wouters Hospice. Dit prachtige huis, bijna een thuis, ligt in het centrum van Heerenveen.

Mensen die in een terminale fase zijn, verblijven hier in een vertrouwde veilige omgeving. Een huis waar wordt gelachen en gehuild, gekookt en geslapen. Het huis straalt een gemoedelijke sfeer uit, waar ernstig zieken en hun naasten zich thuis kunnen voelen.

In het Julia Jan Wouters Hospice kunnen drie gasten verblijven. De verpleegkundige zorg wordt verleend door een verpleegkundig team, gespecialiseerd in palliatieve zorg. Overige werkzaamheden worden verleend door een team van vrijwilligers. ‘s Nachts is er altijd een verpleegkundige aanwezig. We sluiten onze zorg helemaal aan de behoeften van de gasten, want zij houden de regie.

De zorg in het hospice wordt betaald vanuit de Zorgverzekeringswet (ZVW). Daarnaast betaalt u een eigen bijdrage van € 40,00 per dag. Afhankelijk van waar en hoe u verzekerd bent, kan er nog een (gedeelte) vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Kijk voor meer informatie op www.hospiceheerenveen.nl

Aanvragen

Om een verblijf in de Hospice Julia Jan Wouters aan te vragen dient u onderstaand formulier in te vullen.

Vul onderstaand uw gegevens in. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.