Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Personenalarmering

  • Personenalarmering

Woont u alleen en bent u een dagje ouder? Of bent u chronisch ziek? Dan is het fijn om te weten dat u in geval van nood direct hulp krijgt. Bijvoorbeeld als u bent gevallen of beperkt wordt door ziekte. Met personenalarmering bent u verzekerd van hulp. In een noodsituaties kunt u met één druk op de knop direct in contact komen met de meldcentrale. Zij schatten uw situatie in, handelen snel en regelen eventueel direct hulp. Buren, familie of andere sociale contacten worden gewaarschuwd dat u via de meldcentrale om hulp heeft gevraagd. Zo staat u er nooit alleen voor.

Aanvragen personenalarmering

Uw huisarts vraagt personenalarmering voor u aan en stuurt de aanvraag door naar uw zorgverzekeraar. Bij een aantal zorgverzekeraars kunt u zich gelijk bij de zorgverzekeraar melden en is tussenkomst van de huisarts niet meer nodig. De leverancier neemt vervolgens contact met u op om afspraken te maken en uw contactpersonen vast te stellen.

Wanneer u geen personenalarmering via de huisarts krijgt, dan kunt u het zelf rechtstreeks aanvragen met het formulier Sociale alarmering van het Hulpmiddelencentrum. Kijk voor meer informatie op www.hulpmiddelencentrum.nl

Professionele achterwacht

Het kan zijn dat er geen familie of vriend(en) in de buurt woont, en dat u de buren niet kunt of wilt vragen. Dan kunt u ook De Friese Wouden opgeven als contactpersoon. Hiermee bent u toch verzekerd van snelle en professionele achterwacht.