Professionele achterwacht

De contactpersonen vormen de achterwacht. Dit zijn bijvoorbeeld uw buren of familie. Maar u kunt ook De Friese Wouden opgeven als contactpersoon. Bij ons bent u verzekerd van snelle en professionele achterwacht. Wij staan zeven dagen per week, dag en nacht voor u klaar. De kosten voor deze achterwacht zijn € 5,- per maand. U moet zelf wel een sleutelkluis
aanschaffen, waarmee onze medewerker in noodsituaties in uw woning kan komen.

Woont u in een wooncomplex waarbij de voordeur ’s avonds en ’s nachts afgesloten is, breng ons daar dan van op de hoogte. De meeste centrale ingangen zijn voor ons toegankelijk. Zo niet, dan proberen wij dat te regelen.

Aanvragen professionele achterwacht 

U kunt professionele achterwacht aanvragen door contact op te nemen met de klantconsulenten via: 088 512 7000. De Friese Wouden en het Hulpmiddelen Centrum (HMC) hebben hierover al afspraken gemaakt. 

Heeft u een medische indicatie voor alarmering? Dan kunt u bij uw zorgverzekeraar De Friese Wouden opgeven als professionele achterwacht. Met een medische indicatie krijgt u korting. Zo eenvoudig is het. Ook dan geldt een eigen bijdrage van € 5,- per maand.