Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Werken met wijkteams

  • Werken met wijkteams

Zorg en ondersteuning die zo goed mogelijk zijn afgestemd op uw specifieke wensen en situatie. Dat vinden we belangrijk. Uw persoonlijke zorgvraag verdient ons beste zorgantwoord. De medewerkers van De Friese Wouden werken daarom in 70 kleine wijkteams met een vaste samenstelling. Zo kunnen we onze zorg voor u eenvoudig en optimaal organiseren: klein, krachtig en dichtbij. Maar altijd vanuit uw wensen.

Vertrouwd gezicht
We vinden het belangrijk dat u zoveel mogelijk dezelfde medewerkers ziet. Door te werken met 70 kleine wijkteams, weet u wie u kunt verwachten en bij wie u terecht kunt met uw vragen. Dat is prettig voor u. Bovendien hebben de medewerkers van de wijkteams minder cliënten dan de traditionele thuiszorgteams. Zo leren ze u beter kennen. Dat zorgt voor meer betrokkenheid en betere zorg.

Kleine wijkteams
Het werkgebied van De Friese Wouden is opgedeeld in ‘wijken’. In elke wijk werkt een klein vast team van:

  • Wijkverpleegkundigen
  • Verpleegkundigen
  • Verzorgenden (IG)

Ze werken intensief samen en organiseren alle zorg rondom u. Maak direct kennis met het wijkteam bij u in de buurt!

Wijkverpleegkundigen
De spin in het web is de wijkverpleegkundige. Zij is altijd dichtbij en voor iedereen het centrale aanspreekpunt: voor u, het wijkteam, de huisarts en andere specialisten. U houdt zelf de regie, de wijkverpleegkundige organiseert de zorg.