Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Uitnodiging bijeenkomst 'Welzijn op recept'

Geplaatst op: 14 november 2016

Welzijn en zorg hebben de handen ineen geslagen met het project ‘Welzijn op Recept’. De partners in dit project zijn de Maatschappelijke Onderneming Smallingerland (M.O.S.), Zuidoost Zorg en De Friese Wouden.

Wat houdt ‘Welzijn op Recept’ in?
Een zorgprofessional (huisarts, verpleegkundige, fysiotherapeut, etc.) treft een burger en geeft deze een recept voor welzijn mee. Met dit recept haalt de burger een welzijnswerker in huis. Samen met de werker verkent hij welke omstandigheden aanleiding zijn voor het ontvangen van het recept. Hij formuleert wat hij wil bereiken (doel, het concrete resultaat, welke activiteit daarvoor nodig is/bij past) en bedenkt samen met de welzijnswerker hoe dit gerealiseerd kan worden. De inzet van de werker stopt wanneer het doel van de persoon is behaald. Uiteraard is het recept geen verplichting, de ontvanger bepaalt zelf of hij er gebruik van maakt.

Voor wie is deze bijeenkomst bedoeld?
Deze bijeenkomst is voor welzijnswerkers, huisartsen, praktijkondersteuners, wijkverpleegkundigen, casemanagers ouderenzorg, fysiotherapeuten en andere zorgprofessionals of zorgorganisaties die werken met inwoners van Smallingerland van 65 jaar of ouder.

Doel van de bijeenkomst
Het afgelopen jaar zijn mooie ervaringen opgedaan die de partijen graag delen en beschikbaar stellen aan andere professionals en organisaties tijdens een inspirerende bijeenkomst.

Wat zeggen burgers over ‘Welzijn op recept’:
- ‘Gesprekken stimuleren je om zelf aan de slag te gaan.’
- ‘Ik dacht: Ik ga er voor, ik zie wel hoe het loopt. Ik durf nu meer te ondernemen.’
- ‘Ik zou het aanbevelen, want het opent veel meer mogelijkheden.’
- ‘Ik heb een duwtje in de rug nodig als ik het even niet meer zie zitten, dat ben ik aangegaan met de welzijnswerker.’

Opgave
Wilt u weten of ‘Welzijn op Recept’ ook voor uw klanten of patiënten iets kan betekenen of wilt u aan de slag met ‘Welzijn op Recept’? Kom dan naar de inspirerende bijeenkomst!

Datum  : Maandag 21 november 2016
Tijdstip : 15:30 - 17:00 uur
Locatie : @Holdert, Van Knobelsdorffplein 121, Drachten
Opgave: Femke Nijboer van M.O.S. via f.nijboer@mosweb.nl of 0512 - 51 55 98.

 

|