Verbinding centraal thema op Open Dag in Herbranda

Geplaatst op: 20 mei 2014

Afgelopen donderdag 15 mei kon een ieder een kijkje komen nemen in Herbranda in Buitenpost. Wat eerder een pand was dat in verval dreigde te raken, is nu een bruisend geheel. Het gebouw is weer nieuw leven ingeblazen door de Friese Wouden en staat het midden in de gemeenschap!

Samen met Rebecca, die vanuit de dagbesteding van Talant werkzaam is in Herbranda, heetten Aafke Kamminga en Atie v/d Craats iedereen welkom. In hun welkomstwoord benadrukten ze vooral het thema verbinding en vertelden ze hoe belangrijk het is om dat juist te zoeken in de nabije omgeving. Aafke: “Vooral de samenwerking tussen Talant en De Friese Wouden, die overigens al jaren terug begonnen is, is er een om trots op te zijn. “Ik ben zo blij dat ik we dit pand nieuw leven in hebben geblazen en de verbinding hebben gezocht met elkaar. Gebruik maken van elkaars kwaliteiten, dat is wat we veel meer moeten doen in de toekomst! En het mooiste is, ik zie mijn oude buurmeisje Rebecca ook weer eens!”

Het werd een gezellige middag met een redelijke opkomst. De inwendige mens werd goed verzorgd: hapjes, drankjes, oranjekoek en men kon zelfs een warme maaltijd proeven bij Van Smaak. Verder konden men bij verschillende stands informatie opvragen over onder andere Huishoudelijke Hulp, het Specialistisch Centrum en pluZ. Bezoekers konden hun bloeddruk en bloedsuiker laten meten door medewerkers van het wijkteam van De Friese Wouden. De medewerkers van Talant hadden in hun stand allerlei handgemaakte producten tentoongesteld.

Herbranda
Sinds begin 2014 huurt De Friese Wouden het pand en inmiddels zijn er al vele huurders actief. Naast de plaatselijke biljart en bridgeclub, is onder andere de dagbesteding van Talant, de Oanrin en de logopediepraktijk en fysiotherapie erin gehuisvest. Ook hebben de wijkverpleegkundigen en de wijkteams van De Friese Wouden een ruimte op de eerste etage in gebruik.

|