Verkeers- & beweegactiviteitendag voor senioren bij Berchhiem een succes!

Geplaatst op: 25 augustus 2015

Het was een warme zonnige zaterdag die nostalgisch begon met het vertrek van oude bromfietsen, voor een toertochtje rond het Bergumermeer. Voor veel senioren was dit een stuk herkenning en Durk Hoekstra, bewoner van Berchhiem, vond het schitterend om het startschot hiervoor te geven. 

Mathieu de Greef, een bekende bewegingswetenschapper aan de Rijksuniversiteit Groningen, gaf voor een volle zaal een lezing over het belang van bewegen bij ouderen. Een enthousiaste spreker met een duidelijk verhaal die op een leuke manier de interactie met het publiek opzocht.

Voor de verkeersquiz van VeiligVerkeerNederland stond men in de rij en ook de thuisopticien Friesland en JERRE Hoorzorg werden goed bezocht. Voor de rolstoelgebruikers was het erg fijn dat ze voor informatie en een film over de Centrale As in een rolstoeltoegankelijke ruimte binnen Berchhiem terecht konden. Arriva heeft mensen duidelijk gemaakt dat je ook met een rollator in de bus kan. Je moet je daarvoor wel van te voren aanmelden. Het mooie is dan dat een steward je persoonlijk zal begeleiden bij het in en uit de bus gaan. Ook de gastvrouwen van De Friese Wouden presenteerden zich goed.

Andere stands zoals het dorpenteam van de gemeente Tytsjerksteradiel, fietsspeciaalzaak Meindert/ Terpstra, De Fietsschool, KOKOsport, HMC, fysiotherapie en ergotherapie hadden in de ochtend meer aanloop dan in de middag. De oorzaak daarvan lag hem waarschijnlijk in de hoge zomertemperatuur en de volle zon. Daar deed het Grand Café van Berchhiem zijn voordeel mee. Er waren heerlijke hapjes te halen en op het terras onder de parasol kon men genieten van het optreden van een trekharmonicagroep.

Veel bewoners van Berchhiem zijn naar deze gezellige dag toegekomen. Bewoners van Oranjestins werden op duo-fietsen rondgereden en konden op die manier ook meegenieten. (

Kortom een indrukwekkende en informatieve dag.

|