VraagelkaarCafé Raadhuisplein: van sterke verhalen tot een ontspannende massage

Geplaatst op: 1 mei 2015

Op dinsdag 19 mei organiseert Vraagelkaar in samenwerking met De Friese Wouden, Bibliotheek Drachten, @Holdert en het Friesland College een VraagelkaarCafé op drie verschillende locaties rondom het Raadhuisplein. Bent u dol op sterke verhalen over Oud-Drachten of kent u er zelf nog een paar? Wilt u leren skypen met uw dochter in Nieuw-Zeeland, breien, een spelletje spelen of een heerlijke massage en gelakte nagels? Kom dan langs. Het Café kent vijf smaken en is nog gratis ook!

In maart organiseerde Vraagelkaar een Vraagelkaarcafé in samenwerking met ZuidOostZorg. Met een opkomst van meer dan tweehonderd bezoekers bleek het een groot succes te zijn. Volgens Janet Turkstra, initiatiefnemer van Vraagelkaar, heeft het concept zich bewezen en zijn de reacties hartverwarmend. ‘In maart hebben wij de inschrijving zelfs moeten sluiten om te voorkomen dat het te druk werd’.  In het VraagelkaarCafé kunnen bewoners uit de wijk, geïnteresseerden, cliënten van De Friese Wouden, leden van de bibliotheek en cursisten van het Friesland College elkaar ontmoeten & verbinden. Dit terwijl ze deelnemen aan de activiteiten in het café. Voor elk wat wils dus: uitleg over internet of de mobiele telefoon, gezellig samen breien of juist leren haken, een gezichtsmassage, gelakte nagels of luisteren naar mooie verhalen. Het VraagelkaarCafé biedt ditmaal vijf verschillende thema’s, met als bijzondere nieuwkomer het Sterke verhalen Café over Oud-Drachten:

  • Sterke verhalen Café: Wat weet u van Oud-Drachten? Heeft u nog foto’s uit die tijd? In het Café kunt u verhalen en foto’s delen met elkaar. Smelne’s Erfskip begeleidt de ochtend adhv een touchtable. U bent ook welkom om te luisteren;
  • studenten verzorgen graag uw handen en nagels in het VerwenCafé. Of wilt u liever een ontspannen (gezichts)massage?
  • in het breicafé kunt u gezellig met anderen aan de slag met uw eigen haak- of breiwerk. Er ligt ook materiaal klaar;
  • Wilt u uitleg over internet, Google, Vraagelkaar, uw mobiel of tablet? Kom dan naar het ICT café;
  • Spel en PraatCafé: geniet van een lekker kopje koffie en de gezelligheid. Vind u het leuk om een spelletje te spelen: kaarten, dammen, bingo of sjoelen? Wij verwelkomen u graag!

De cafés draaien ook in Amsterdam en Leeuwarden. ‘Bezoekers zijn enthousiast en er ontstaan prachtige verbindingen. Bijvoorbeeld Henk die graag een keer piano wilde spelen onder begeleiding. Serge reageerde direct op zijn oproep via Vraagelkaar.nl en zorgde voor veel plezier toen alle aanwezige ouderen mee mochten zingen. Dit zijn echt de mooie geluksmomenten waarvoor we het doen,’ zegt Turkstra.

Het café is op dinsdag 19 mei aanstaande van 10:00 uur tot 12:00 uur, de inloop is vanaf 9.30 uur. Deelname inclusief koffie en thee en iets lekkers is gratis.

De cafés zijn verspreid over drie locaties rondom het Raadhuisplein. Dit zijn:
Bibliotheek Drachten:

  • ICT-Café en Sterke verhalen Café

Het wijksteunpunt van De Friese Wouden in ‘de Bining’ Raadhuisplein 270 (naast de Mediamarkt)

  • Het VerwenCafé

 @Holdert Van Knobelsdorffplein 121

  • BreiCafé
  • Praat- en SpelCafé

Aanmelden
Gratis aanmelden kan via de website www.vraagelkaar.nl/cafe of bellen naar 0321-314803. Vermeld het café van uw keuze, dan rekenen wij op uw komst.

Over Vraagelkaar
Op www.vraagelkaar.nlkunt u vraag & aanbod delen met familie, vrienden en mensen uit de buurt. Dat is fijn als u iemand zoekt om mee te wandelen of te klaverjassen. Of als u het leuk vindt om iets voor anderen te doen: bijles geven, tuinieren, schilderij ophangen, verhalen vertellen etc. Vraagelkaar is er voor iedereen: jong, oud, vitaal of kwetsbaar. Zoals ouderen die graag zelfstandig willen blijven wonen maar daarbij wel wat hulp kunnen gebruiken. Het café biedt de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en eventueel vraag en aanbod uit te wisselen. Studenten van het Friesland College verzorgen het café. Zo kunnen zij ervaring opdoen in de praktijk.

|