Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Werken bij De Friese Wouden

Mijn ouders zijn 80 en 86 en wonen nog zelfstandig. Hoe zou ik willen dat zij verzorgd worden? Hen gun je op hoge leeftijd een menswaardig, liefdevol en respectvol leven. Dat wil ik de bewoners ook geven.” Dat zegt onze collega Harma van der Veen, verzorgende IG op de afdeling kleinschalig wonen voor mensen met dementie in woonzorgcentrum ’t Suyderhuys in Surhuisterveen.

'Het geeft mij veel voldoening om met liefde en respect voor onze bewoners te zorgen. Het moment dat ik ze van bed haal, begint voor hun de dag. Ik vind het belangrijk dat ze er tip top uitzien, daarom besteed ik veel aandacht aan de uiterlijke verzorging van bewoners. Werken in de ouderenzorg is pittig, maar het geeft me ontzettend veel voldoening, elke dag weer. Ik verdiep me in de mensen, wat is hun ziektebeeld, wat is hun achtergrond en waarom reageren ze zoals ze reageren. Met die kennis probeer je wat fleur in hun leven te geven. Met zorg, ondersteuning en aandacht.'

En dat is precies waar het om draait bij De Friese Wouden. Bij ons beteken je écht iets voor anderen en krijg je volop kansen om te werken aan je eigen ontwikkeling.

Bij De Friese Wouden staat de cliënt of de bewoner op één en we werken vanuit de sociale benadering; niet de beperking of de ziekte van de cliënt staat centraal, maar vooral de gevolgen die de ziekte heeft op het sociale leven en het mentaal welbevinden. Wij vinden het belangrijk dat mensen die zorg, begeleiding of behandeling nodig hebben, zo lang mogelijk thuis of in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. We werken daarom samen met huisartsen, welzijnsorganisaties, dorpsbelangen en plaatselijke ondernemers.

Jij als zorgprofessional speelt hierin een belangrijke rol. Je krijgt dan ook alle ruimte om jezelf te ontplooien en te ontwikkelen.

Meer informatie
Kijk in het menu links voor onze actuele vacatures en voor meer informatie over werken bij De Friese Wouden. 

TIP:Onze collega Harma van der Veen blogt over haar werk als verzorgende IG op de afdeling kleinschalig wonen in Surhuisterveen.
Lees haar mooie verhalen!


- Blog: Kies voor de zorg!
- Blog: Hoe wil ik later zelf verzorgd worden?