Wijkteam De Friese Wouden gevestigd in Appelscha

Geplaatst op: 19 december 2013

In Appelscha gebeurt van alles. We wonen er, werken er, en zijn samen op allerlei manieren. We zorgen voor elkaar… voor zover dat natuurlijk mogelijk is. De hang naar ouderwetse kleinschaligheid wordt steeds groter. Dat zien we steeds meer terug. Bijvoorbeeld bij de werkwijze van De Friese Wouden, waar de wijkverpleegkundige in het dorp functioneert als een spin in het web en waardoor de cliënt zo vaak mogelijk dezelfde gezichten ziet. Het wijkteam bestaat uit verschillende, gecertificeerde,  disciplines, waaronder een verpleegkundigen en verzorgenden.

Om de plek in onze samenleving verder te versterken is het wijkteam Appelscha in september verhuist naar haar het kantoor achter de apotheek De Drie Stellingen aan de Vaart Zuid Zijde 60. U kunt hier terecht voor informatie, advies, overleg of een praatje.

Op 11-12-13 was er een open dag in het nieuwe wijkgebouw van team Appelscha. Alle cliënten werden geïnformeerd door een leuke uitnodiging, `uw huis blijft uw thuis, mede door onze zorg`, dit was bevestigd aan een toepasselijke stenen boomhanger, een huisje. Ondertussen werd het hele dorp geflyerd door de teamleden, uitgedost met paraplu’s met De Friese Wouden-ballonnen.

Het resultaat was geweldig, vele cliënten, waaronder de oudste cliënt van 103 jaar of familieleden andere belangstellenden brachten een bezoek aan het wijkgebouw achter de apotheek in Appelscha. Er was tijd voor een bezichtiging, een gesprekje, een kop koffie of thee met een lekker stuk `suker- of krintebolle`.

|