Wijkverpleegkundigen Achtkarspelen op bezoek bij Diederik Samsom en Agnes Wolbert

Geplaatst op: 22 juni 2015

Op donderdag 18 juni zijn 4 wijkverpleegkundigen van de Friese Wouden regio Achtkarspelen op bezoek geweest bij Diederik Samsom en Agnes Wolbert van de PvdA in Den Haag.

Anke Straatsma, Hieke Hansma, Sylvana Poortvliet en Sonja Nijboer hebben drie kwartier gesproken over hun werk als wijkverpleegkundigen. In een open en positieve sfeer is er gesproken over de toegenomen administratiedruk, de invloed van de verzekeraar, de herindicatie en het gebruik van bijvoorbeeld aantrekhulpmiddelen bij steunkousen.

Diederik Samsom heeft zelf ervaring opgedaan in de wijkverpleging door actief mee te lopen met een wijkverpleegkundige in Spijkenisse. Het viel hem op hoe ver de wijkverpleegkundigen van De Friese Wouden al zijn met het herindiceren.

Hij heeft toegezegd zich hard te maken voor het vereenvoudigen van de administratieve druk die er nu ligt bij de wijkverpleegkundigen.

‘De drie kwartier vlogen voorbij’ zegt Anke Straatsma. 'Maar we werden echt gehoord en het was een heel geïnteresseerd en opbouwend gesprek.' Na het gesprek heeft Agnes Wolbert de groep nog een rondleiding gegeven door het Tweede Kamergebouw. Al met al was het een hele zinvolle ontmoeting en uitwisseling.

De wijkverpleegkundigen hebben Diederik en Agnes wederom uitgenodigd om zelf eens te komen kijken in Achtkarspelen!

|