It Wenplak

  • Kleinschalig wonen
  • Voor mensen met dementie
  • Rustige en huiselijke sfeer

It Wenplak in Surhuisterveen biedt specialistische verpleeghuiszorg aan mensen met dementie. Voor de bewoners is het een veilige en comfortabele woonomgeving waar persoonsgerichte zorg en oprechte aandacht het uitgangspunt zijn.

Huiselijke sfeer

It Wenplak is een aparte afdeling binnen het gebouw van ’t Suyderhuys. Er zijn 3 huiskamers met in totaal 24 plekken. Er heerst een huiselijke sfeer en er worden dagelijks activiteiten  gehouden die afgestemd zijn op de wensen en behoeften van de bewoners. Er wordt bijvoorbeeld gezongen in het Jong & Oudkoor, er wordt muziek gemaakt en er worden spelletjes gedaan. In de mooie binnentuin is ruimte om te bewegen. Er lopen in It Wenplak heel gezellig twee huisdieren rond, een kat en een konijn. Deze twee medebewoners zorgen voor een hoop plezier.

De zorg die wij in It Wenplak bieden is op maat en gericht op uw behoeften en wensen. U kunt een beroep doen op diverse behandelaars van het KwadrantGroep Behandelteam, zoals de fysiotherapeut en de diëtist. De specialist ouderengeneeskunde is eindverantwoordelijk voor de zorg.