Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Odensehuis Burgum

Het Odensehuis Burgum is het inloophuis voor iedereen die met dementie te maken heeft: mensen met (beginnende) dementie, (klein)kinderen en andere naasten, buren, buurtbewoners, iedereen is welkom. Warmte, gezelligheid, advies en betrokkenheid voeren de boventoon. Maar ook inspiratie en houvast, omdat we begrijpen dat u zich in het dagelijks leven met dementie steeds opnieuw moet aanpassen. 

Gastheer Niels Nijdam weten wat het dagelijks leven met dementie inhoudt dankzij hun ruime ervaring als mantelzorger en dementieprofessional. Het kan fijn zijn om niet te hoeven uitleggen wat leven met dementie betekent, of om juist wel ervaringen met elkaar te eten.

Kom gewoon eens langs om te kijken of het iets voor u is! Het Odensehuis is geopend op dinsdag van 10.00 - 16.00 uur. Het Odensehuis heeft een eigen ingang bij woonzorgcentrum Berchhiem: bij de Verkeers- en beweegtuin en het parkeerterrein aan de Prins Bernhardstraat. Op woensdag is het Odensehuis in Glinstrastate van 10.00 - 16.00 uur.

Samenwerking
Het Odensehuis Burgum is opgezet door een samenwerking van De Friese Wouden/De KwadrantGroep en Tytsjerksteradiel. Het is hun gezamenlijke droom om een betere leefwereld voor mensen met dementie en hun mantelzorgers te creëren in Friesland.

Naam Odensehuizen
Odensehuizen zijn vernoemd naar de Deense plaats Odense, waar het eerste inloophuis voor mensen met dementie en hun mantelzorgers werd opgericht. Een plek waar mensen met dementie en hun naasten zich helemaal op hun gemak voelen. Mensen lopen er binnen wanneer ze willen. Voor een kop koffie, een praatje, om mee te doen aan een activiteit of om gewoon de krant te lezen. Waar mensen weten of met elkaar delen hoe dementie je dagelijks leven beïnvloedt. Hoe je ermee kunt leven. De nadruk ligt op de mens, niet op de dementie.