Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân bezoekt verkeers- en beweegtuin Berchhiem

Op dinsdag  23 juni bezocht het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF) al zijn projecten in Friesland. Onder leiding van dhr. van der Meulen, secretaris bij het ROF, bracht het ROF ook een bezoekje aan de verkeers- en beweegtuin bij Berchhiem. Voor de realisatie hiervan heeft het ROF een bijdrage geleverd van 10.000 euro.

Met een kopje koffie in het Grand Café van Berchhiem genoten de bezoekers van de vernieuwde omgeving en het uitzicht op het dierenparkje voor het restaurant. Ze vonden zowel Berchhiem als de verkeers- en beweegtuin erg mooi geworden.

Het ROF was erg onder de indruk van de combinatie van de beweegtoestellen in de verkeers- en beweegtuin, passend bij handelingen die men in het verkeer ook uitvoert. Ook waren zij zeer positief over de vele oefensituaties die in het wegparcours zijn aangelegd. Dhr. van der Meulen kondigde tijdens het bezoek aan dat hij van plan is nog vaker deze tuin met een delegatie te bezoeken. Het was fijn te horen dat het ROF deze gecombineerde tuin een succes vindt, die ook middels de jeu-de-boules-baan jong en oud samen uitnodigt om in beweging te komen.