Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Berchhiem: zeer veelzijdig

Het in Burgum gelegen Berchhiem is een veelzijdige locatie. Het bestaat uit een verpleeghuis en een Specialistisch Centrum. Het Specialistisch Centrum bestaat uit een team van samenwerkende professionals en biedt een uitgebreid pakket behandelingen aan.

In Berchhiem is elke cliënt uniek. Een persoon met eigen wensen, behoeften en mogelijkheden. Ieder mens voelt zich het beste als hij de regie over zijn eigen leven kan houden, ook als er beperkingen zijn. Met onze professionele zorg en kennis kan dat.

In Berchhiem is voor ieder veel te doen. Zo kent de locatie een rijk verenigingsleven. In 2013 en 2014 heeft er een grootschalige nieuwbouw plaatsgevonden. Er zijn nu hoofdzakelijk ruimtes voor kleinschalig wonen. Zes tot acht bewoners kunnen er samen een huishouding voeren. Ze gebruiken onder andere een gezamenlijke woonkamer. Iedere bewoner heeft daarnaast een eigen appartement.

Zelfstandig
Zelfstandig wonen is goed mogelijk in Berchhiem. In de winkel op de begane grond kunt u bijvoorbeeld uw dagelijkse boodschappen doen. Ook is er een pedicure en een bibliotheek. Of bezoek eens de gezellige kapsalon die compleet vernieuwd is. Maakt u graag gebruik van een computer? In Berchhiem is internet op uw eigen kamer mogelijk. Ook in het internetcafé kunt u plaatsnemen achter een toetsenbord. Binnen Berchhiem is ook cadeauwinkel De Pakketterie gevestigd.
Voor onze bewoners, hun bezoek, onze medewerkers en voor de buurt zijn dit leuke voorzieningen om eens rond te kijken of snel even een boodschap te doen.

Grand Café
Een belangrijke sociale ruimte van Berchhiem is ons Grand Café. Bewoners en ook de omgeving van Berchhiem, zijn hier welkom om een kop koffie te drinken, een hapje te eten of om eten af te halen. Bij de open Tafel van de Maand die het horecateam in de maanden september tot en met mei organiseert, schuiven steeds tussen de 80 en 150 mensen aan van binnen én buiten Berchhiem. Elke maand kent een ander thema, zoals Italiaans of Grootmoeders gerechten, en er wordt voor live muziek gezorgd. In de zomer organiseren we op het terras barbecue-avonden voor onze bewoners.

Verkeers- en beweegtuin
Onze verkeers- en beweegtuin sluit helemaal aan op de visie van Berchhiem: beweging voor ouderen en integratie met de omgeving van het woonzorgcentrum. De tuin is voor iedereen toegankelijk. Jong en oud kan bewegen op beweegtoestellen en oefenen op de paden om weer vitaal de weg op te gaan. Het ligt geïntegreerd in de buurt en krijgt door de aanwezige bankjes een mooie parkuitstraling.