Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Haersmahiem: klein en gemoedelijk

Met zeventig kamers is Haersmahiem in Buitenpost de kleinste locatie van De Friese Wouden. De appartementen zijn vrijwel allemaal geschikt voor echtparen. Veel bewoners kennen elkaar. Wat ook voor saamhorigheid zorgt, is het laatste nieuws dat elke ochtend wordt meegedeeld via de televisie en in het restaurant. Wie is er jarig? En is er vandaag bingo?

Zelfstandig
In het levendige Haersmahiem is ruimte voor zelfstandigheid. Wilt u graag zelf uw boodschappen doen? Dat kan in het winkeltje op de begane grond. Daar vindt u ook een pedicure en een kapsalon. Wie graag beweegt, kan terecht in de fitnessruimte. Het hart van Haersmahiem is De Ferdivedaasje. Hier vinden de meeste activiteiten plaats, zoals de kaartclub en spelmiddagen. Ook de kerkdiensten worden er gehouden. Haersmahiem is een locatie met een christelijke identiteit. Maar uiteraard is iedereen van harte welkom. Het organiseren van uw (verjaardags)feest in Haersmahiem is ook mogelijk.

Jongeren
De band met Buitenpost en omringende dorpen wordt steeds hechter. De verbondenheid is er onder meer via de scholen. Jongeren van het AOC in Buitenpost komen regelmatig langs. Bijvoorbeeld om te bloemschikken of om u kennis te laten maken met hun dieren. Ook zijn er zorgstagiaires die stage volgen in Haersmahiem op de leerafdeling. Zij sluiten hun stage af met een feestelijke middag. Daarnaast is er kinderopvang in Haersmahiem en zijn er activiteiten met basisscholen.

Maaltijd
Eet u gewoon lekker thuis of gaat u ‘uit eten’ in restaurant De Ferdivedaasje? In de showkeuken van het restaurant kunt u zien hoe de kok de gerechten bereidt, terwijl u als gast aanschuift in het gezellige restaurant. En als u gewoon thuis wilt eten, dan kunt u kiezen uit een uitgebreid aanbod van ‘meals on wheels’. Dit is een speciale buffetwagen die bij u thuis langskomt en waaruit u zelf uw menu kunt samenstellen. Zo kunt u elke dag zelf bepalen waar en wat u eet.