Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Kleinschalig wonen

In ’t Suyderhuys is een afdeling kleinschalig wonen. Deze afdeling biedt een veilige en rustige woonomgeving voor mensen met geheugenproblemen. De zorgverlening is gericht op geborgenheid en bescherming. Er zijn vier groepswoningen, waar elk zes mensen kunnen wonen. Elke woning is huiselijk ingericht, grotendeels met eigen spulletjes van de bewoners. Zo voelt iedereen zich hier thuis.

U kunt er meedoen aan allerlei activiteiten, waaronder gymnastiek, knutselen en zingen. Of meehelpen met allerhande huishoudelijke klusjes. Maar u kunt ook uw eigen gang gaan. Uw wensen en gewoontes zijn uitgangspunt voor de zorg. Daarover maken we afspraken met u en uw familie. Een vast team van medewerkers staat voor u klaar. Dan ziet u zoveel mogelijk dezelfde gezichten.

Kleinschalig wonen is gebaseerd op het scheiden van wonen en zorg. U betaalt huur en servicekosten voor het wonen. De Wet Langdurige Zorg (WLZ) vergoedt de zorgkosten voor kleinschalig wonen. Afhankelijk van uw inkomen betaalt u daarnaast een eigen bijdrage.