Zeer geslaagde opening kantoor Burgum 5 juni

Geplaatst op: 6 juni 2014

Een prachtige zichtbare plek, gelegen in het centrum van Burgum. De Markt 147 is sinds 5 juni de nieuwe uitvalsbasis van de vier wijkteams van Tytsjerksteradiel: Winterswijk, Markt, Oranjestins en Noardburgum. De vier teams, met de wijkverpleegkundige als spin in het web, staan midden in de samenleving en werken nauw samen met andere zorgverleners in de buurt.

Na het openingswoord van zowel wijkverpleegkundige Annie van Gorkum als manager Epie Bosma werd het kantoor officieel geopend. Mevrouw Kloosterman-Hansma, cliënt bij De Friese Wouden, knipte een lintje door en na een luid applaus konden alle belangstellenden een kijkje nemen in het nieuwe kantoor. Ook kon men kennis maken met de teams. Dit alles onder het genot van een gebakje, een lekker kopje koffie of thee of een proeverij van Van Smaak.

Rond drie uur kwam wethouder Doeke Fokkema namens de gemeente de hartelijke felicitaties overbrengen en overhandigde een mooi bos bloemen aan de dames. Hij benadrukte het belang van zichtbaarheid in de gemeente: “Net als de wijkagent willen we ook de wijkzuster weer terug in de wijk: zichtbaar, betrokken en midden in de samenleving.”

Vanuit dit kantoor wordt zorg geleverd van Burgum tot Noardburgum en alles wat daar tussen ligt. Om de plek in de samenleving verder te versterken, werkt De Friese Wouden samen met andere zorgverleners zoals huisartsen. 

|