Logopedie

  • Bij problemen met praten, schrijven of lezen
  • Onderzoek, behandeling en advisering
  • Zelfstandigheid bevorderen

Praten, schrijven en lezen; voorbeelden van communicatie waar logopedie zich op richt. Als u problemen hebt met het begrijpen van taal, het formuleren van woorden, lezen en/of schrijven (afasie) of als u moeilijk verstaanbaar bent (dysartrie) of problemen heeft met kauwen, slikken of speekselverlies kunt u terecht bij onze logopedisten.

Logopedie bij ouderen

De logopedist onderzoekt, behandelt en adviseert met als doel uw zelfstandigheid zoveel mogelijk te bevorderen of te optimaliseren. Op basis van het onderzoek krijgt u een advies of volgt er een behandeling. Het doel is om u te leren zo goed mogelijk met de problemen om te gaan. Problemen met praten, schrijven of lezen kunnen ontstaan door acute en chronische ziekten als een beroerte, MS, ALS, de ziekte van Parkinson of door het ouder worden.

Onze logopedisten werken samen met andere zorgverleners. Wanneer een verbetering van de klachten niet mogelijk is, adviseert de logopedist bij de keuze van hulpmiddelen. Dan gaat het bijvoorbeeld om communicatiemiddelen en aangepast eet- en drinkgerei.

Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.