Werken bij De Friese Wouden

Mijn ouders zijn 81 en 88 en wonen nog zelfstandig. Hoe zou ik willen dat zij verzorgd worden? Hen gun je op hoge leeftijd een menswaardig, liefdevol en respectvol leven. Dat wil ik de bewoners ook geven.” Dat zegt onze collega Harma van der Veen, verzorgende IG bij kleinschalig wonen voor mensen met dementie in woonzorgcentrum ’t Suyderhuys in Surhuisterveen.

'Het geeft mij veel voldoening om met liefde en respect voor onze bewoners te zorgen. Het moment dat ik ze van bed haal, begint voor hun de dag. Ik vind het belangrijk dat ze er tip top uitzien, daarom besteed ik veel aandacht aan de uiterlijke verzorging van bewoners. Werken in de ouderenzorg is pittig, maar het geeft me ontzettend veel voldoening, elke dag weer. Ik verdiep me in de mensen, wat is hun ziektebeeld, wat is hun achtergrond en waarom reageren ze zoals ze reageren. Met die kennis probeer je wat fleur in hun leven te geven. Met zorg, ondersteuning en aandacht.'

En dat is precies waar het om draait bij De Friese Wouden. Bij ons beteken je écht iets voor anderen en krijg je volop kansen om te werken aan je eigen ontwikkeling.

Bij De Friese Wouden staat de cliënt of de bewoner op één. Niet de beperking of ziekte staan centraal, maar vooral de gevolgen die de ziekte heeft op het sociale leven en het mentaal welbevinden van de cliënt. Wij vinden het belangrijk dat mensen die zorg, begeleiding of behandeling nodig hebben, zo lang mogelijk thuis of in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. We werken daarom samen met huisartsen, welzijnsorganisaties, dorpsbelangen en plaatselijke ondernemers.

Jij als zorgprofessional speelt hierin een belangrijke rol. Je krijgt dan ook alle ruimte om jezelf te ontplooien en te ontwikkelen.
 

Lees de verhalen van je toekomstige collega's

 • Afbeelding
  harma.jpg

  Harma van der Veen

  'Het geeft ontzettend veel voldoening!'
 • Afbeelding
  Baukje de Winter_DEF.jpg

  Baukje de Winter

  'Kwaliteit van leven belangrijk'

Veelgestelde vragen

 • Op elke vacature kun je reageren via de button die onderaan de tekst staat. We vragen je vervolgens een aantal gegevens in te vullen en tijdens dit proces kun je je cv en brief uploaden. Je krijgt direct een ontvangstbevestiging van je sollicitatie via de mail. Na de sluitingsdatum die in de vacaturetekst staat, vindt de briefselectie plaats.

 • Na de briefselectie laten we je zo snel mogelijk weten of je voor een gesprek wordt uitgenodigd of dat je op basis van je brief niet verder gaat in de procedure.

 • Je kunt helaas niet meer solliciteren op deze functie, omdat de uiterste sollicitatiedatum is verstreken.

 • Na het versturen van je sollicitatie, ontvang je een e-mailbevestiging van je sollicitatie.

 • Check dan eerst even je map 'spam/ongewenste e-mail'. Vind je daar geen e-mail van ons? Neem dan contact op met een medewerker van HR Services via tel. 088 - 512 0330 (kies optie 3 van het keuzemenu). Hij/zij kan dan voor je controleren of je sollicitatie wel of niet goed is ontvangen.