Berchhiem

  • Verpleeghuis voor verschillende doelgroepen
  • Zorg en specialistische behandeling
  • Veel faciliteiten

In locatie Berchhiem in Burgum worden meerdere vormen van wonen met zorg onder één dak geboden. Er is verpleeghuiszorg, somatische (lichamelijke) zorg, psychogeriatrische zorg, zorg voor mensen met dementie, herstelzorg en respijtzorg. Er is ook een afdeling waar bewoners onder toezicht wonen.

Video

Klik op onderstaande foto om een kijkje te nemen in Berchhiem. 

Video locatie Berchhiem in Burgum

Zorg in Berchhiem

In Berchhiem biedt een vast team van zorgprofessionals verschillende vormen van zorg en behandeling onder één dak. Bij onze zorg gaan wij uit van uw wensen, behoeften en mogelijkheden. Als u in Berchhiem woont en behandeling van bijvoorbeeld een specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut of een logopedist nodig hebt, dan kunt u terecht bij KwadrantGroep Behandelteam. Als u behoefte heeft aan structuur en begeleiding is er de dagelijkse groepsbehandeling.

Berchhiem heeft appartementen waar u zelfstandig woont en zorg van onze professionals krijgt. Gemiddeld 8 appartementen zijn gekoppeld aan een gezamenlijke huiskamer. Voor mensen met dementie zijn er meerdere groepswoningen voor kleinschalig wonen. In een groepswoning wonen gemiddeld 8 mensen, u heeft een eigen(slaap)kamer en er is een gezamenlijke huiskamer.

Herstelzorg

De afdelingen Jister en Oleander Berchhiem zijn gespecialiseerd in herstelzorg: Eerstelijnsverblijf en Geriatrische revalidatie.

Respijtzorg en logeren

Met respijtzorg nemen we tijdelijk de zorg over van de mantelzorger. De zorgvrager verblijft tijdelijk in Berchhiem, zodat u als mantelzorger even vrij kan nemen van de zorg en tot rust kunt komen. De vertrouwde thuiszorg kan bij de zorg betrokken blijven. Logeren in Berchhiem kan ook. U kunt gebruik maken van onze faciliteiten.

Dagbesteding

Als u zelfstandig woont kan het best lastig zijn om invulling aan uw dag te geven. Bijvoorbeeld door een beperking of als u zich eenzaam voelt. In Berchhiem organiseren we activiteiten, zowel in groepsverband als individueel. U wordt thuis opgehaald en weer teruggebracht. Als het nodig is, kunt u ook een behandeling krijgen van bijvoorbeeld de fysiotherapeut of een logopedist. Onze medewerkers hebben aandacht voor wat u nodig heeft om u goed te voelen en bij ons een leuke tijd te hebben.

Veel faciliteiten in Berchhiem

In Berchhiem is altijd veel te doen. Het Grand Café heeft een belangrijke rol in het sociale leven van bewoners en omwonenden van Berchhiem. Bij de open Tafel van de Maand schuiven bijvoorbeeld tussen de 80 en 150 mensen aan van binnen én buiten Berchhiem. Verder is er een winkeltje voor de dagelijkse boodschappen  een cadeauwinkel, een kapper, een pedicure, een bibliotheek en een beweegtuin.

U kunt bij ons zelfstandig of in groepsverband meedoen aan verschillende activiteiten. 

Vanaf 1 augustus 2019 is Berchhiem rookvrij. Dit betekent dat in Berchhiem niet meer gerookt wordt in de algemene ruimtes en in appartementen. Er zijn speciale rookruimtes in en buiten het gebouw.