Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Wonen in Drachten

  • Wonen in Drachten

Ligging
Wooncomplex De Bining ligt aan het Raadhuisplein in het levendige centrum van Drachten. In de buurt van het appartementencomplex is veel winkelaanbod. Ook schouwburg De Lawei is vlakbij. Het complex met 52 appartementen is opgeleverd in 2014 en ook het wijkteam van De Friese Wouden organiseert vanuit één van de appartementen de zorg in De Bining en de directe omgeving. Als huurder bent u verplicht om, als u zorg nodig heeft (nu of in de toekomst), deze af te nemen van De Friese Wouden.

Woonomgeving
Naast zorg van De Friese Wouden zijn ook de huisartsenpraktijk en apotheek dichtbij. In het complex worden in een algemene ontmoetingsruimte diverse activiteiten voor en door de bewoners georganiseerd.

Omschrijving woning
De grootte van een appartement varieert van 70 tot 110 m2. De appartementen zijn gelijkvloers en beschikken over één of twee slaapkamers. Er is een ruime badkamer aanwezig. De meeste appartementen beschikken over een toilet in de badkamer en een apart (gasten-) toilet.

Het penthouse van 189 m2 is niet gelijkvloers. De slaapkamers en het schitterende dakterras zijn bereikbaar via een vaste trap.

Er is keuzevrijheid ten aanzien van het zelf aanschaffen en plaatsen van een keuken. Desgewenst kunt u de keuken laten overnemen door de volgende huurder. Op de verdieping ter hoogte van de parkeergarage bevindt zich een ruime individuele berging. Op de begane grond is een gemeenschappelijke berging voor uw fiets of scootmobiel.

Duurzaamheid speelt in dit wooncomplex een belangrijke rol. Alle appartementen zijn goed geïsoleerd en een warmtepomp verwarmt en koelt de woning. Ook is er vloerverwarming in het gehele appartement.

Wilt u meer weten over de appartementen aan het Raadhuisplein in Drachten? Download hieronder de brochure met plattegronden of bestel een informatiepakket via de woonconsulent. Ook kunt u kijken onder het kopje 'vragen' op de website waar de meest gestelde vragen met bijbehorende antwoorden zijn opgenomen.