Dagbesteding

  • Leuke activiteiten
  • Aandacht en begeleiding
  • Bij u in de buurt

Wanneer u zelfstandig thuis woont, kan het best lastig zijn om invulling aan uw dag te geven. De Friese Wouden biedt u de mogelijkheid om één of meerdere dagen mee te doen aan de dagbesteding in één van onze dagcentra. Er werken deskundige zorgverleners, die bijgestaan worden door vrijwilligers. Zij hebben aandacht voor wat u nodig heeft om u goed te voelen en bij ons een leuke tijd te hebben.

Geen dag is hetzelfde

De dagcentra zijn bedoeld voor mensen met een lichamelijke, geestelijke en/of sociale beperking en daardoor moeite hebben met het doorkomen van de dag of zich eenzaam voelen.

Wij organiseren activiteiten zoals schilderen, lezen, spelletjes, muziek, gymnastiek, wandelen en uitstapjes. We houden daarbij zoveel mogelijk rekening met uw wensen en sluiten aan bij uw leefwijze. De activiteiten zijn gezamenlijk of individueel en er is ook volop ruimte voor sociale contacten. Geen dag is bij ons hetzelfde!

De Friese Wouden heeft dagcentra in De Klimroas in Buitenpost, ’t Suyderhuys in Surhuisterveen en in Berchhiem in Burgum.
 

Mantelzorger? Even tijd voor uzelf

Als u mantelzorger bent is de tijd die uw naaste in het dagcentrum doorbrengt ook voor u belangrijk. U heeft even de tijd voor uzelf en voor ontspanning en weet dat er voor uw naaste goed gezorgd wordt.