Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Financiering thuiszorg

Er zijn drie mogelijkheden om thuiszorg te financieren:

Zorgverzekeringswet (ZVW)

De Zorgverzekeringswet (ZVW) vergoedt een deel van de zorgkosten. Om deze zorg te krijgen, heeft u een indicatie nodig. In een indicatie staat welke zorg u nodig heeft en hoeveel.

Persoonsgebonden Budget (PGB)

Het Persoonsgebonden Budget (PGB) is een geldbedrag waarmee u zelf zorg en begeleiding kunt inkopen. U kunt een particuliere hulpverlener inhuren, maar u kunt ook zorg inkopen bij een zorgorganisatie zoals De Friese Wouden. Met een PGB heeft u zélf de touwtjes in handen!

Om in aanmerking te komen voor een PGB, heeft u een indicatie nodig. Geef bij de aanvraag van de indicatie aan dat u gebruik wilt maken van een PGB. Wanneer u een positieve indicatie krijgt en u langer dan drie maanden zorg nodig heeft, komt u in aanmerking voor een PGB. De Friese Wouden kan u helpen bij de aanvraag van een PGB.

Particuliere zorg

Wanneer u zonder indicatie of naast uw indicatie thuiszorg wilt, kunt u particuliere zorg aanvragen. U dient dit dan wel zelf te financieren. De tarieven vindt u in onze tarievenlijst.

Tarievenlijst 2018

De Friese Wouden is één van de merken van de KwadrantGroep. In de tarievenlijst van de KwadrantGroep staan de tarieven van:

  • Zorgverlening
  • Voeding
  • Facilitair
  • Overige dienstverlening
  • Uurtarieven personeel

De tarievenlijst is vastgesteld door de cliëntenraad van KwadrantGroep. De tarieven worden jaarlijks opnieuw vastgesteld rekening houdend met de dan geldende wet- en regelgeving.

Documenten bij deze pagina: