Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Uitleen hulpmiddelen

Voor kleine hulpmiddelen kunt u terecht bij de uitleenpunten van De Friese Wouden. De volgende hulpmiddelen zijn daar te lenen: badplank, bedheffer/papegaai, bedverhogers (set van 4 stuks), douchestoel, gipssteun, lucht-/windring, ondersteek, rolstoel kind, rolstoel, rugsteun, toiletstoel en toiletverhoger.

Via uw zorgverzekering kunt veel van bovenstaande hulpmiddelen gedurende 26 weken (6 maanden) gratis gebruiken. De duur van het lenen hangt af van uw zorgverzekeraar en het betreffende hulpmiddel.

Als u het hulpmiddel langer nodig heeft dan zes maanden, dan kunt u dit gelijk aanvragen bij uw zorgverzekeraar of gemeente. Afhankelijk van het hulpmiddel en uw indicatie, wordt dit (deels) vergoed vanuit de ZvW of WMO.

De loophulpmiddelen (wandelstok, looprek, rollator en elleboogkrukken) zitten sinds januari 2013  niet meer in de uitleen maar kunnen aangeschaft of gehuurd worden via Hulpmiddelen Centrum of de Groene Kruis Winkel. 

Hulpmiddelen Centrum

Kleinere hulpmiddelen kunt u zelf ophalen bij de uitleenpunten. Zoals een rugsteun, een ondersteek of bedverhogers. De grotere hulpmiddelen bezorgt het Hulpmiddelen Centrum bij u thuis. Denk dan bijvoorbeeld aan een hoog-laagbed of een tillift.

Op de website www.hulpmiddelencentrum.nl vindt u meer informatie.

Identiteitsbewijs en zorgpas meenemen

Let op! Haalt u een hulpmiddel af bij een uitleenpunt? Vergeet dan niet een identiteitsbewijs en de zorgpas mee te nemen van degene die het hulpmiddel gaat gebruiken.

Adressen en openingstijden uitleenpunten