Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Expositie in woonzorgcentrum Haersmahiem

Geplaatst op: 15 oktober 2015

Vanaf 1 november is in woonzorgcentrum Haersmahiem in Buitenpost een expositie te zien van een groep kunstenaars  uit de regio.  De expositie is te bezichtigen tot het einde van het jaar.

De expositie bestaat uit uiteenlopende werken van een groep schilders en kunstenaars uit de regio Achtkarspelen. Zij hebben de afgelopen maanden geschilderd en geboetseerd met een gedicht van Leo Vroman als uitgangspunt:  ‘De eenvoud van beuken’. Bij de expositie is van ieder van hen één of meerdere werken te zien die dit gedicht vorm geven.

De meeste van de kunstenaars komen al jarenlang wekelijks bijeen in atelier Hanny Massolt, tussen Buitenpost en Kollum. Zij laten zich daar door elkaar stimuleren, bekritiseren en inspireren, om zich verder te kunnen ontwikkelen. Al eerder exposeerde de groep  onder andere in Lelystad, bij Galerie de Parken in Opende en in woonwinkel  Op 'e Stâl in Buitenpost.

Woonzorgcentrum Haersmahiem van De Friese Wouden stelt haar locatie beschikbaar, om daarmee bewoners en bezoekers een nieuwe expositie aan te kunnen bieden. De expositie is van 1 november tot en met 31 december te bezichtigen tijdens de openingstijden van de receptie. Er worden werken tentoongesteld van: Anneke Bakker, Iskje Cnossen, Tia Dillema, Ellen Douma, Alida van der Hoek, Ronald van Houten, Hanny Massolt, Marian de Ouden, Ans Straathof en Carolien Teitsma.

|