Nieuw kantoor De Friese Wouden geopend in wijkcentrum De Kempenaer in Heerenveen

Geplaatst op: 13 februari 2015

(Thuis)zorgorganisatie De Friese Wouden opende op donderdag 12 februari een nieuw kantoor in wijkcentrum de Kempenaer, wijkcentrum voor de wijk Heerenveen-Midden. Het wijkteam is verhuisd vanuit het gezamenlijke kantoor in Heerenveen naar het wijkcentrum om dichter bij de cliënten te zijn.

Reden voor de uitbreiding van het aantal locaties heeft te maken met de wijkgerichtheid van De Friese Wouden. Regiomanager Anneke Kiewiet: ‘Met de opening van dit nieuwe kantoor brengt De Friese Wouden haar missie in de praktijk om de leefbaarheid in dorpen en wijken te verhogen. In het wijkcentrum zitten we nu letterlijk dichtbij de cliënten in de wijk. Een ander voordeel is dat we nu dichterbij andere organisaties zitten die actief zijn op het gebied van welzijn. Door de samenwerking met deze organisaties kunnen we beter de verbinding leggen tussen zorg en welzijn.”

Wethouder Jelle Zoetendal vervolgde: ‘In verband met alle veranderingen in de zorg is het van belang dat de zorg meer in de wijk georganiseerd wordt. Een lokaal thuiszorgkantoor sluit daar goed bij aan. Dit zorgt voor zichtbaarheid en herkenbaarheid voor de bewoners. Vanuit de gedachte ‘Samen leven, samen doen’ wil de gemeente Heerenveen helpen om de omgeving meer bij de zorg betrekken.  Hiervoor zetten we al ‘Meitinkers’ in om samen met mensen die hulp nodig hebben naar oplossingen te zoeken. Vanaf vandaag kunnen mensen in Heerenveen hiervoor ook terecht op de website HeerenveenHelpt.nl; een digitale marktplaats waar vraag en aanbod van zorg, jeugd en werk of activiteiten in de buurt bij elkaar komen.’  

|