Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

102-jarige inwoonster Berchhiem maakt ballonvaart

Geplaatst op: 28 juni 2010

Je bent nooit te oud om een ballonvaart te maken. Dat bewees mevrouw Laméris-de Vries toen ze woensdag 23 juni 2010 met een heteluchtballon van de Leeuwarder Courant vanaf het grasveld achter Berchhiem opsteeg. Deze kwieke ‘jongedame’ van 102 jaar draaide haar hand er niet voor om!

Om half acht ’s avonds verzamelden zich al vele medebewoners van Berchhiem op het grasveld achter het gebouw. De luchtballon mocht namelijk, met speciale toestemming, voor deze keer opstijgen vanaf dat grasveld. Nu konden veel mensen genieten van het spektakel rondom deze ballonvlucht.

Mevrouw Laméris zat natuurlijk eerste rang, zodat ze nauwgezet in de gaten kon houden hoe vanuit een karretje een grote mand en een nog veel grotere luchtballon tevoorschijn werd getoverd.

Om 20.45 uur was het eindelijk zover. Mevrouw Laméris werd door een paar sterke handen in de mand getild. Tijdens de tocht werd ze vergezeld door haar nicht Rinskje de Vries, vrijwilligster Thea Stienstra en Harrie de Boer, specialist ouderengeneeskunde en eerste verpleeghuisarts in Berchhiem. Omdat de rolstoel van mevrouw niet meekon in de ballon, zat ze tijdens de reis op schoot bij Thea. Zo kon ze in ieder geval over de rand kijken.

Bij het opstijgen bleven bewoners net zo lang zwaaien totdat ze de ballon niet meer konden zien. De landing was in een weiland bij Garijp. Het was erg rustig weer, waardor de ballonvaarders goed van het uitzicht konden genieten. Mevrouw Laméris vond de tocht schitterend. Ze vertelde enthousiast over haar avontuur aan een journalist van de Leeuwarder Courant.

Natuurlijk werd de tocht afgesloten met een traditionele champagnedoop. Een paar druppels champagne voor op haar hoofd en de rest mocht mevrouw Laméris opdrinken. Na één slokje zei ze echter dat het absoluut niet lekker vond! Ze kreeg nog een luchtballonvaartcertificaat uitgereikt en een broche van de ballon waar ze in had gevaren. Dit laatste vond ze het allermooiste, evenals de pet van de Leeuwarder Courant die zij de hele reis op heeft gehad.
 

|